politic

Ministerul Justiției din România a solicitat autorităților din Moldova informații cu privire la stadiul cererii de extrădare a lui Cristian Rizea

30 decembrie 2021, ora 12:43
Distribuie:

Ministerul Justiției din România a înaintat o nouă adresare către Ministerul Justiției din Republica Moldova, în care a solicitat informații cu privire la stadiul cererii de extrădare a fostul deputat român, Cristian Rizea, condamnat în România la patru ani și opt luni de închisoare pentru corupție, și care se ascunde de mai mulți ani în Republica Moldova.

După ce Curtea de Apel Chișinău a respins recursul acestuia care a solicitat suspendarea executării decretului președintelui privind retragerea cetățeniei, Ministerul Justiției din România a venit cu o reacție în care a făcut mai multe precizări.

„În legătură cu informațiile apărute în media din Republica Moldova privindu-l pe Cristian Rizea, Ministerul Justiției facem următoarele precizări. Partea română și-a îndeplinit atribuțiile prevăzute de lege și a transmis Ministerului Justiției din Republica Moldova cererea de extrădare încă din data de 5 noiembrie 2020. Cererea depusă la Ministerul Justiției din Moldova își păstrează efectele. Facem precizarea că procedura și timpii de soluționare pentru cererea de extrădare înaintată de autoritățile române sunt reglementate de legislația statului solicitat, respectiv Republica Moldova”.

Totodată, autoritățile române susțin că până în prezent nu au primit informații oficiale din partea autorităților din țara noastră cu privire la situația juridică a fostului deputat român.

„Până la această oră, Ministerul Justiției nu a fost informat oficial de către ministerul moldovean al Justiției cu privire la situația juridică actualizată a susnumitului Cristian Rizea. Ultima revenire la colegii din Republica Moldova a fost în luna noiembrie 2021”.

Potrivit, Ministerului Justiției, următorul termen fixat de autoritățile din Moldova în dosarul de extrădare a lui Cristian Rizea este 28 ianuarie 2022.

Amintim că, fostul deputat român, Cristian Rizea, condamnat în România la închisoare pentru corupție, și care se ascunde de mai mulți ani în Republica Moldova, a rămas fără cetățenie după ce Curtea de Apel Chișinău a respins  ieri, 29 decembrie, recursul acestuia care a solicitat suspendarea executării decretului președintelui privind retragerea cetățeniei.

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel, Octeabrina Popa, dar cu mai multe precizări a venit și avocata acestuia, Corina Stratan.


 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram