Război în Ucraina, ziua 170: Medvedev a vizitat teritoriile ocupate de ruși în Lugansk. Șeful AIEA cere acces la centrala Zaporojie

economic

ANRE se întrunește joi în ședință pentru a examina și aproba noul tarif la gazele naturale

02 august 2022, ora 11:55
Distribuie:

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică se întrunește joi, 4 august, în ședință, pentru a examina și supune spre aprobare noul tarif la gazele naturale. Ședința va începe la ora 15:00.

„ANRE anunță pentru joi, 04.08.2022, ora 15:00, desfășurarea ședinței publice în cadrul căreia va fi examinat și supus spre aprobare următorul proiect de hotărâre: Privind aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz” în contextul obligației de serviciu public”, se arată în nota remisă de ANRE.

TV8.md reamintește că pe 14 iulie Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică (ANRE) a publicat hotărârea privind prețurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale. Prin urmare ANRE a calculat un tarif de 22 de lei și 26 de bani cu tot cu TVA pentru un metru cub de gaze naturale, cu tot cu TVA, chiar dacă Moldovagaz a cerut un tarif de 29 de lei și 48 de bani.

Prin urmare noul tarif nu va fi aplicat retroactiv din 1 iulie, așa cum a cerut Moldovagaz, însă ar putea fi aplicat din 1 august.

Pe 2 iulie, compania Moldovagaz a cerut majorarea tarifului la gaz cu 45%. O solicitare în acest sens a fost transmisă către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetica. Solicitarea a venit la scurt timp, după ce  pe 13 iulie, Moldovagaz a venit cu o nouă solicitare către ANRE prin care a cerut să fie majorat prețul la gaz cu 63%

Mai exact, compania Moldovagaz a cerut ca un metru cub de gaze naturale, pentru consumatorii casnici, să coste 29 de lei și 48 de bani.

Președintele Moldovagaz Vadim Ceban a venit ulterior cu un mesaj public în care explică de ce s-a trimis o nouă solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), de a majora prețul la gazele naturale. Ceban a precizat că se cere tariful dat, deoarece a crescut și prețul de achiziție a gazelor pe piața internațională.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Cu aproape 500 de dolari mai mult! Cât va achita Moldova pentru o mie de metri cubi de gaz în luna august

01 august 2022, 14:08

Din 1 august, consumatorii care nu își vor achita datoriile la gaz vor fi deconectați de la rețea

19 iulie 2022, 17:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram