Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski, cadou din Germania și convoi atacat. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

comerciale

/VIDEO/ Kaufland: A fost lansat volumul II de „Eseuri și poezii de dor”, o carte despre destinul copiilor de migranți (P)

02 septembrie 2022, ora 12:19
Distribuie:

Plecarea părinților la muncă în străinătate este un fenomen des întâlnit, pe care l-au resimțit multe generații de copii din Republica Moldova. De-a lungul anilor, numeroase familii au trăit la distanță de dor, ducându-și viața la mii de kilometri unii de alții. 

În scopul susținerii incluziunii sociale a copiilor ai căror părinți au emigrat peste hotarele țării, Centrul de Teatru din Moldova, sub patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și cu susținerea Kaufland Moldova, a organizat ediția a II-a a proiectului socio-creativ „Singur Acasă”. 

Și în acest an, proiectul și-a propus să încurajeze dezvoltarea creativă, incluziunea prin artă și să susțină emoțional tinerii ai căror părinți se află la muncă peste hotare. 

Ediția a II-a a proiectului „Singur Acasă” a demarat printr-un concurs de eseuri și poezii, în care copiii au fost încurajați să-și exprime emoțiile și stările prin care au trecut sau trec, fiind departe de părinții săi. În acest exercițiu deloc ușor, tinerii au fost susținuți de mentorii săi, persoane cunoscute și respectate în mediul literar. De asemenea, în cadrul proiectului au fost organizate ateliere de suport emoțional cu psihologi și experți în domeniu.

„Prin acest proiect ne dorim să ajungem la inima copiilor, să îi ajutăm să-și exprime stările și să încerce să facă față emoțiilor pe care le trăiesc. Orice activitate pe care o facem, este un pas înainte pentru a readuce acasă mai mulți părinți și pentru a reconstrui o societate în care fiecare copil să crească într-o familie fericită”, a menționat Alina Țurcanu, Președinta Centrului de Teatru din Moldova.

Volumul II al cărții „Eseuri și poezii de dor” a reunit în sine poveștile a 40 de copii și adolescenți, care au transpus în cuvinte destinul lor. În cadrul evenimentului de lansare, laureații concursului, împreună cu mentorii săi și-au primit diplomele de merit și gratitudine.

„Această carte și istoriile copiilor și adolescenților care au crescut departe de părinții săi, nu poate fi citită fără lacrimi în ochi. Fenomenul migrației este un virus care a afectat societatea noastră și practic majoritatea familiilor din Republica Moldova. Cred cu tărie că noi trebuie să le oferim cât mai multe platforme de exprimare copiilor ai căror părinți sunt plecați peste hotare și să-i susținem, în orice mod posibil. Astfel, o să facem vocea lor auzită”, a subliniat Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova.

În acest an, proiectul se va încheia cu difuzarea filmului documentar „SOLUS”, în regia lui Frederic Siroul, având-o ca și co-regizor pe Olga Lucovnicova. Acest film este o radiografie a dramelor prin care trec familiile din Moldova, care sunt despărțite de mii de kilometri și o încercare de a aduce în prim plan fenomenul emigrării și consecințele ei.

Proiectul socio-creativ „Singur Acasă” este la cea de-a II-a ediție, care a întrunit un număr dublu de beneficiari, față de anul 2021. Kaufland Moldova rămâne alături de Centrul de Teatru din Moldova, susținând desfășurarea acestui proiect de suflet. 

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Kaufland: Vara asta înghețăm prețurile. Peste 500 de produse selectate vor avea un preț constant (P)

14 iulie 2022, 13:07

Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

comerciale

/VIDEO/ Ziua Internațională a cafelei: Julius Meinl plantează arbori în numele partenerilor și în R. Moldova (P)

02 octombrie 2022, ora 00:08
Distribuie:

De Ziua Internațională a Cafelei, Julius Meinl sărbătorește savoarea, aroma și calitatea produselor sale într-un mod original. 

„În acest an, dedicăm Ziua Internațională a cafelei angajamentului nostru de a face cafeaua mai sustenabilă pentru noi și generațiile viitoare”.

„Am ales să celebrăm această zi mai întâi pe intern, împreună cu toate persoanele datorită cărora cafeaua Julius Meinl, savurată de către consumatorii noștri, este una de calitate superioară”.

„Am lansat microlotul Peru”, a declarat PR Managerul, Diana Adamciuc.

„Peru este o cafea de specialitate, care a fost cultivată la altitudinea de 2200m. Astfel, cafeaua are o aciditate plăcută, o dulceață vibrantă în gust, o aromă de ananas caramelizat și în post gust rămâne note de ciocolată și de nuci caju”, a menționat Trainer Barista, Provitus Grup, Danil Moroz.

Julius Meinl consideră că își poate sprijini partenerii cu inițiative simple, dar semnificative. 

„Am planificat un moment simbolic, analogic inițiativei lansate de către Julius Meinl, care va planta arbori în numele partenerilor care servesc cafeaua Julius Meinl, provenită din surse sustenabile”.

„Faptele mici, au potențialul de a face o diferență incredibilă”, a vorbit PR Managerul, Diana Adamciuc.

„Misiunea companiei noastre este nu doar de a oferi un produs de calitate, dar și de a crea momente memorabile la cafea. Astăzi, de ziua internațională a cafelei, am decis să creăm un moment memorabil pentru mai mult timp și să influențăm direct sustenabilitatea și situația verde a planetei noastre”.

De Ziua Internațională a Cafelei, marca Julius Meinl lansează o promoție exclusivă.

„În ceea ce privește partenerii noștri din HoReCa, le-am comunicat: „Bucură-te
de moment. Noi ne ocupăm de restul”.

„Potrivit acesteia, oaspeții care servesc o ceașcă de cafea Julius Meinl într-o locație parteneră, primesc un voucher pentru o cafea din partea casei. Aceasta va putea fi revendicată pe tot parcursul lunii octombrie”, a conchis PR Managerul, Diana Adamciuc.

În acest an, Julius Meinl, Ambasadorul Culturii Cafenelei Vieneze, își celebrează aniversarea de 160 ani.

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8.

Julius Meinl plantează arbori în numele partenerilor: „Bucură-te de moment. Noi ne ocupăm de restul” (P)

28 septembrie 2022, 17:09

Julius Meinl a organizat un concurs internațional de Street Art cu ocazia aniversării celor 160 de ani ai brandului (P)

18 iulie 2022, 15:07

Băuturi de top la aniversarea TV8: Johnnie Walker și Julius Meinl - gusturi și arome unice (P)

01 iulie 2022, 20:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram