Război în Ucraina, ziua 170: Medvedev a vizitat teritoriile ocupate de ruși în Lugansk. Șeful AIEA cere acces la centrala Zaporojie

externe

Sardinia oferă 15.000 de euro celor care cumpără sau renovează o locuință pe insulă: Care sunt condițiile

03 august 2022, ora 14:51
Distribuie:

Administrația Sardiniei a alocat un buget de 45 de milioane de euro pentru a ajuta familiile la achiziționarea sau renovarea primei locuințe. Condiția este ca achiziția să se facă într-o localitate cu mai puțin de 3.000 de locuitori, scrie publicația The Mayor.eu, citat de Libertatea.

Grantul face parte dintr-un nou plan strategic de inversare a trendului de depopulare a zonelor rurale și de stimulare a activității economice. Ajutorul din partea guvernului pentru achiziționarea proprietății vine ca un grant nerambursabil către gospodărie și poate ajunge până la 15.000 de euro. Cu toate acestea, nu poate acoperi mai mult de 50% din valoarea casei sau a costurilor renovării și nu poate depăși suma declarată.

Persoanele care își au deja reședința inițială într-un alt oraș mic de pe insulă nu pot aplica pentru grant.

Președintele Sardiniei, Christian Solinas, a explicat că măsura a fost adoptată cu scopul de a face insula un loc mai bun de locuit și pentru a oferi noi oportunități cetățenilor. 

„Am creat condițiile pentru ca tinerii să decidă să rămână și să (dezvolte) structura economică a celor mai fragile teritorii”, a spus acesta.

El speră ca prin aceste granturi, tot mai mulți tineri să decidă să-și întemeieze familii aici, Pe lângă această inițiativă regională, există și alte proiecte dedicate reabilitării locuințelor abandonate. 

Printre acestea se numără și proiectul de case la 1 euro, care a prins rădăcini și în Sardinia. Printre municipalitățile insulare implicate sunt Montresta, Nulvi, Romana, Ollolai și Bonnanaro.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Lista orașelor care vând case la doar 1 euro. Ce condiții trebuie să îndeplinească cumpărătorul

07 mai 2021, 15:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram