Război în Ucraina, ziua 170: 11 rachete au lovit orașul Kramatorsk. Zelenski cere să nu se mai vorbească public despre tactici militare

externe

China a început exercițiile militare în jurul Taiwanului. Drone chineze au zburat deasupra insulelor Kinmen

04 august 2022, ora 09:01
Distribuie:

China a început, joi, la ora locală 12:00, exercițiile militare cu muniție reală din jurul Taiwanului, la o zi după plecarea președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, din Taipei, a cărei vizită a fost văzută de Beijing ca o recunoaștere neoficială a suveranității Taiwanului, potrivit BBC și The Guardian., citate de Libertatea.

Exerciții militare ale Chinei constau inclusiv în trageri cu muniție de luptă în apele și în spațiul aerian din jurul insulei Taiwan. Oficialii taiwanezi au declarat că exercițiile încalcă regulile ONU, invadează spațiul teritorial al Taiwanului și reprezintă o provocare directă la libera navigație aeriană și maritimă.

Ministerul Apărării din Taiwan a informat joi că aeronave neidentificate, probabil drone, au zburat miercuri noaptea deasupra zonei insulelor sale Kinmen, informează agenția de presă Reuters, citată de Agerpres. 

Potrivit generalului-maior Chang Zone-sung din comandamentul de apărare Kinmen al armatei, dronele chineze au zburat în pereche în zona Kinmen de două ori miercuri seara, în jurul orelor locale 21:00 şi 22:00. 

Insulele Kinmen, puternic întărite, se află chiar în apropierea coastei de sud-est a Chinei, lângă oraşul Xiamen. 

„Am tras imediat rachete de semnalizare pentru a da avertismente şi pentru a le alunga. După aceea, s-au întors. Au intrat în zona noastră restricţionată şi de aceea le-am dispersat”, a spus Chang Zone-sung. 

„Avem o procedură standard de operare. Vom reacţiona dacă vor intra. Nivelul de alertă pe Kinmen rămâne cel normal”, a precizat Chang Zone-sung. 

Generalul taiwanez crede că misiunea dronelor a fost să adune informaţii despre desfăşurarea de securitate a Taipeiului în insulele sale periferice.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram