Război în Ucraina, ziua 170: Medvedev a vizitat teritoriile ocupate de ruși în Lugansk. Șeful AIEA cere acces la centrala Zaporojie

comerciale

Moldtelecom și UTM - uniți în consolidarea eforturilor pentru creșterea nivelului de Educație Inginerească în țară (P)

04 august 2022, ora 11:34
Distribuie:

La 2 august, Moldtelecom a avut onoarea să primească în vizită conducerea Universității Tehnice din Republica Moldova. 

Directorul General Moldtelecom, Alexandru Ciubuc a avut o discuție valoroasă cu Rectorul UTM, Prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan și Prorectorul pe informatizare, relația cu mediul socio-economic imagine și comunicare al UTM, Dinu Țurcanu.

Părțile au discutat despre dezvoltarea unui parteneriat sustenabil și de impact asupra sistemului educațional tehnic din țară.

Totodată, s-a convenit asupra implementării următoarelor proiecte:

•    învățământul dual;

•    programe de instruire ajustate la necesitățile companiei;

•    programe de susținere și promovare a celor mai talentați studenți;

•    valorificarea și dezvoltarea laboratorului Moldtelecom din incinta Facultății Electronică și Telecomunicații, programe de practică;

•    programe menite să crească prestigiul profesiilor din domeniul comunicațiilor electronice.

Toate inițiativele discutate vin să crească nivelul de pregătire a specialiștilor, să le asigure cele mai bune condiții de dezvoltare și să-i integreze treptat în mediul de afaceri, sporindu-le interesul pentru domeniul electronicii și telecomunicațiilor.

Alexandru Ciubuc a apreciat activitatea UTM și performanțele realizate, care au crescut calitatea și gradul de recunoaștere internațională a instituției.

Acesta a mai subliniat că Moldtelecom este deschis să contribuie la creșterea nivelului de educație a tinerilor specialiști și să susțină instituția în toate inițiativele sale de dezvoltare.

Parteneriatul cu UTM face parte din grupul de activități inițiate de Moldtelecom, care îmbină angajamentul de responsabilitate socială corporativă cu încurajarea inovației și experimentului instituțional, ținându-se cont de perspectiva dezvoltării tehnicii, tehnologiilor moderne, precum și a intereselor și a factorilor motivaționali ai noilor generații de studenți.

Universitatea Tehnică a Moldovei este un partener important și strategic pentru Moldtelecom, inclusiv din perspectiva numărului de angajați ai companiei din rândurile absolvenților UTM - peste 700 de persoane, dintre care 90 dețin poziții manageriale.

Investind în sistemul educațional, investim în viitorul nostru, iar susținerea tinerilor specialiști este cea mai importantă prioritate în construirea unei societăți solide.

#parteneriat #Moldtelecom #UTM

 (P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram