Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

diaspora

/VIDEO/ Momentul în care microbuzul cu moldoveni se ciocnește cu o camionetă: 5 concetățeni, internați în spital

Foto: Captură ecran/ Comuna Lițcani
04 august 2022, ora 11:44
Distribuie:

Momentul în care microbuzul în care se aflau cetățeni moldoveni se ciocnește violent cu o camionetă, în sensul giratoriu de la intrarea în Leţcani, Iași, a fost surprins de camerele de supraveghere. Din imagini se poate observa cum microbuzul cu moldoveni a intrat în sensul giratoriu fără să se asigure și s-a izbit în vehicul.

Contactați de echipa TV8.md, reprezentanții Ministerului de Externe ne-au comunicat că în urma accidentului nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care cinci sunt cetățenii moldoveni.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Consulatului general al Republicii Moldova la Iași, s-a autosesizat în legătură cu producerea, în dimineața zilei de 4 august, a unui accident rutier cu implicarea unui microbuz la bordul căruia se aflau și cetățeni din Republica Moldova.

În urma acestuia nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care 5 victime au fost identificați ca cetățeni ai Republicii Moldova. Potrivit medicilor, aceștia sunt conștienți și se află într-o stare stabilă. Consulatul general al țării noastre la Iași este în contact cu autoritățile locale, fiind disponibil de a întreprinde toate acțiunile consulare care se impun”, precizează ministerul de Externe.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Accident grav la Iași: Ar fi implicat un microbuz cu cetățeni din Republica Moldova

04 august 2022, 10:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

diaspora

Permisele de conducere eliberate la Chișinău vor fi recunoscute și în Qatar: Examenul suplimentar, exclus

05 septembrie 2022, ora 18:56
Distribuie:

Moldovenii cu reședința în Statul Qatar pot preschimba permisele de conducere fără a susține un examen suplimentar. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, acest lucru este posibil, deoarece ambele state sunt părţi ale Convenției privind circulația rutieră, 

Totodată, acest subiect a fost promovat în cadrul vizitei prim-ministrei Natalia Gavrilița la Doha în perioada 11-13 iunie.

„MAEIE, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și autoritățile naționale competente continuă eforturile pentru a facilita preschimbarea permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova în țările de reședință a diasporei”, se mai arată într-un comunicat al Ministerului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Permisele de conducere ale cetățenilor din RM vor fi recunoscute și preschimbate în Bulgaria, fără examen

04 august 2022, 15:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram