economie

Prețurile la carburanți sunt în continuă creștere! Cât vor costa mâine benzina și motorina

05 ianuarie 2022, ora 16:20
Distribuie:

Prețurile la carburanți sunt în continuă creștere. Agenția Națională Pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri maxime de referință pentru ziua de mâine. 

Prin urmare, un litru de benzină cu cifra octanică  A 95 va costa, mâine,  21 lei și 54 de bani, iar un litru de motorină – 17, 99 de lei.

Precizăm că, la 1 ianuarie, prețul la benzină a înregistrat un salt de aproape 60 de bani, iar motorina s-a scumpit, în medie cu 25 de bani.

Potrivit ANRE, creșterea prețurilor la produsele petroliere în noul an se datorează în mare măsură faptului că, începând cu 1 ianuarie 2022, s-au majorat cotele accizelor prevăzute de Codul Fiscal al Republicii Moldova.

ANRE precizează că, majorarea prețurilor bazată pe creșterea cotei accizelor poartă un caracter unic, fiind aplicată în prima zi de calcul a anului nou. 

În continuare, evoluțiile zilnice ale prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard vor fi influențate exclusiv de nivelul cotațiilor la bursele internaționale și ratele de schimb ale monedei naționale în raport cu dolarul SUA.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram