Război în Ucraina, ziua 170: Medvedev a vizitat teritoriile ocupate de ruși în Lugansk. Șeful AIEA cere acces la centrala Zaporojie

externe

/VIDEO/ Imagini din orașul Harkov, după 5 luni de război. Viorica Tătaru: „Străzile sunt pustii, iar noaptea se aud explozii”

05 august 2022, ora 13:53
Distribuie:

Jurnaliștii TV8, Andrei Captarenco și Viorica Tătaru, care au plecat în Ucraina pentru a realiza un documentar despre război, se află în centrul vechi al orașului Harkov din Ucraina. Potrivit acestora, străzile sunt pustii, ziua este liniște, însă noaptea, „atmosfera este apăsătoare și se aud explozii puternice”.

„Alarmele se aud în fiecare zi și în fiecare noapte. La ora 22, începe ora marțială. Străzile sunt pustii, din când în când vine o mașină, oameni foarte puțini. Cred că toți își caută deja adăposturi”, relatează Viorica.

Au ales să-și petreacă noaptea în mașină, în preajma unei stații de metrou, unde s-ar putea ascunde în caz de urgențe.

„În apartament, nu ne simțim în siguranță, pentru că este ultimul etaj, este mansardă sub acoperiș. În Harkov, se trage noapte și deja de câteva ori am auzit bombardamente, nu chiar în apropierea noastră, un pic mai îndepărtare (6 km), dar oricum, nu ne simțim în siguranță”, spun jurnaliștii.

Au auzit explozii puternice și din sursele locale de informații, au aflat că „s-a bombardat zona industrială a orașului. Au fost afectate clădiri, au fost răniți oameni, sunt și jertfe”.

Harkov este al doilea cel mai mare oraș din Ucraina și se află aproape de hotarul cu Rusia, de unde ajung rachete chiar de la începutul acestui război.

Jurnaliștii TV8, Andrei Captarenco și Viorica Tătaru, au mers, chiar din prima zi de război, în Ucraina, de unde au arătat lumii atrocitățile comise de armata rusă. 

Cei doi sunt deținătorii „Premiului Tudor Iașcenco” 2022, oferit de Asociația Presei Independente pentru curaj și demnitate în exercitarea misiunii de jurnalist.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram