Război în Ucraina, ziua 174: Explozii în Crimeea: „Risc de moarte pentru invadatori și hoți”. O cale ferată din Kursk, aruncată în aer

social

Ne așteaptă temperaturi de foc! Codul galben de caniculă a fost prelungit. Recomandările specialiștilor

05 august 2022, ora 14:25
Distribuie:

Specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) au emis o alertă de cod galben de caniculă pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Mai exact, în perioada 6-8 august, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33-35°C.

În această perioadă, există riscul de afectare a stării de sănătate a populaţiei (leşinuri, crize de hipertensiune, insolaţii, arsuri, deshidratări), îndeosebi a celor din grupele de risc major (copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii). Totodată, capacitatea de muncă va fi afectată.

Un alt risc este veștejirea, uscarea, îngălbenirea frunzelor, fructelor coapte şi necoapte, întreruperea creşterii culturilor agricole.

Specialiștii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11–18, purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale. De asemenea, este important consumul zilnic a circa 1,5-2 litri de lichide, evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice, dar și reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Alertă meteo! Codul galben de pericol excepțional de incendiu a fost prelungit. Perioada vizată

05 august 2022, 14:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram