Război în Ucraina, ziua 170: 11 rachete au lovit orașul Kramatorsk. Zelenski cere să nu se mai vorbească public despre tactici militare

social

Stoianoglo, reacția după sesizarea depusă împotriva sa: „Nu pot fi subiectul acestei ilegalități”

06 august 2022, ora 13:00
Distribuie:

Procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo, a venit cu o reacție pe Facebook, după decizia Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) de vineri, 5 august, privind desemnarea procurorului Victor Furtună, pentru examinarea sesizării cu privire la pretinsele fapte de îmbogățire ilicită și spălare de bani comise de Stoianoglo.

„Astăzi, Consiliul Suprem al Procurorilor a fost de acord să mă tragă la răspundere pentru îmbogățirea ilicită. Nimeni nu mi-a răspuns solicitării de a-mi furniza o copie a prezentării procurorului și de a-mi permite să dau explicații relevante, doar explicațiile mele Consiliul nu le sunt interesante.

Autoritățile de astăzi, în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneția, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, continuă să mă persecute personal”, a scris Stoianoglo pe Facebook.

Fostul procuror general a mai precizat că apartamentul fiicei sale a fost cumpărat în 2015, înainte ca acesta să devină procuror, iar mașina pe care o deține ar fi fost achiziționată în 2005.

„Eu am devenit procuror general la sfârșitul lunii noiembrie, 2019. Apartamentul fiicei mele în cauză a fost achiziționat în 2015, când nu eram nici procuror general, nici membru al Parlamentului. Prin urmare, nu pot fi deloc subiectul acestei ilegalități. Din câte înțeleg, actuala guvernare a decis să-mi verifice toată viața și să găsească ceva.

În al doilea rând, chiar și o analiză superficială a declarațiilor mele personale arată că salariul meu în timpul mandatului meu în Parlament (2009-2014) depășește cu mult costul apartamentului achiziționat.

În al treilea rând eu și soția suntem singurii copii ai părinților noștri care au muncit toată viața și în ultimii 15-20 de ani au primit suplimentar pensie... Eu și familia mea locuim într-un apartament pe care l-am primit de la stat, case, vile, imobiliare scumpe nu am și nu am avut avut niciodată. Mașina pe care o folosesc din 2005. Pot spune tuturor că nu am luat nimic de la nimeni și nu datorez nimic nimănui.

M-am oprit complet să înțeleg ce face Guvernul nostru. Tocmai pentru că nu-mi dau demisia - au decis să lovească unde e mai vulnerabil - fiică, mama doar ca să mă înfrângă”, a mai scris Alexandru Stoianoglo.

TV8.md reamintește că la sfârșitul lunii noiembrie 2021, Procuratura Anticorupție a anunțat că a încheiat urmărirea penală pe numele lui Stoianoglo pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Mai exact Stoianoglo este acuzat că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, ar fi dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de peste 160 de mii de lei, prejudiciind astfel bugetul Procuraturii, deoarece, la acel moment, Chitoroagă avea statut de învinuit într-un dosar penal.

Alexandru Stoianoglo a fost reținut la începutul lunii octombrie și tot atunci a fost suspendat din funcție, după ce în biroul de serviciu, dar și în locuința sa au avut loc percheziții. Acesta este învinuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații mincinoase. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Procurorul Victor Furtună va examina propria sesizare cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale lui Stoianoglo

05 august 2022, 12:08

Sesizarea lui Roman Statnîi privind faptele ce pot constitui abatere disciplinară comisă de Stoianoglo, respinsă de CSP

05 august 2022, 14:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram