externe

Italienii care nu se vaccinează riscă amenzi. Guvernul italian impune noi măsuri împotriva COVID-19

07 ianuarie 2022, ora 17:31
Distribuie:

Italienii care nu s-au vaccinat și refuză să o facă  riscă amenzi usturătoare. Guvernul impune noi măsuri anti-pandemice în contextul unei explozii de noi cazuri, transmite digi24.

Respectiv, persoanele de peste 50 de ani și care refuză vaccinarea vor fi amendați cu  100 de euro, cei care încearcă să lucreze fără certificat verde sunt pasibili de sancțiuni cu sume între  600 şi 1 500 de Euro, iar dacă intră în magazine fără să prezinte cel puțin un test negativ vor plăti o amendă de 1 000 de euro.

Noile măsuri intră în vigoare de la 1 februarie. Iar autoritățile vor depista persoanele nevaccinate după verificarea registrului de vaccinare.

De asemenea, angajații publici vor trebui să prezinte din 15 februarie, așa numitul "supra-certificat" pentru a se prezenta la locul de muncă. În cazul neprezentării certificatului, amenzile sunt stabilite între 600 și 1 500 de Euro.

Cei care lipsesc de la locul de muncă pentru că nu au certificat de vaccinare vor fi suspendaţi fără să fie remuneraţi, dar îşi vor putea păstra locul de muncă până când se vor vaccina, deşi compania are dreptul după cinci zile să găsească suplinitori.

Circulaţia pe mijloacele de transport fără deţinerea certificatului verde este pasibilă de amenzi de între 400 şi 1 000 de euro. Noile măsuri încearcă să impulsioneze vaccinarea în Italia, unde 89,22 % din populaţia de peste 12 ani a primit cel puţin o doză şi să stopeze curba contagierilor. În ultimele 24 de ore au fost raportate 219 441 de noi cazuri.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram