Război în Ucraina, ziua 173: Parlamentul Ucrainei a prelungit Legea marțială și a mobilizării generale. Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți

social

4 bărbați, reținuți: Ajutau persoane din Ucraina să intre ilegal în Moldova și au mituit un polițist de frontieră

04 august 2022, ora 10:57
Distribuie:

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 57 de ani, au fost reținuți de către procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (Oficiul Sud), de comun ofițerii din aceeași regiune a Poliției de Frontieră, care au deconspirat o schemă de organizare a migrației ilegale pentru cetățeni ai Ucrainei, care a inclus și mituirea unui polițist de frontieră.

Cei patru sunt din Basarabeasca și Comrat, iar cel mai în vârstă nu este la prima abatere penală, după ce a mai fost cercetat pentru organizarea migrației ilegale și pentru trafic de influență.

Urmărirea penală a fost pornită în luna mai, în baza probelor care au relevat faptul că bănuiții își desfășurau activitatea începând cu luna martie, atunci când „asigurau” trecerea ilegală a frontierei dintre Ucraina și Moldova a cetățenilor statului vecin, prin zona verde. Iar în luna iunie a fost pornită o altă cauză penală în privința bărbatului de 57 de ani, după ce oamenii legii au dat în vileag faptul că acesta ar fi mituit cu 300 de dolari un polițist de frontieră în calitate de agent sub acoperire, la traversarea acesteia de către un cetățean ucrainean.

Pentru consolidarea probatoriului, în săptămâna curentă, procurorii PCCOCS, cu sprijinul ofițerilor de investigației ai Direcției Regionale Sud a Poliției de Frontieră, au efectuat șase percheziții în Basarabeasca și Comrat, la domiciliile persoanelor implicate. Urmare a perchezițiilor, au fost reținute trei persoane, iar ulterior și a patra persoană, care se sustrăgea de la urmărirea penală. Suplimentar celor reținuți, alți trei membri ai grupului infracțional au fost recunoscuți în calitate de bănuiți.

Investigațiile pe dosar continuă, iar procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea solicitării în instanță a arestului preventiv în privința celor reținuți. De asemenea, vor fi declanșate investigații financiare paralele, pentru a determina profilul financiar al învinuiților în cadrul cărora, de comun cu Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale, va fi determinată urma mijloacelor financiare provenite din activitatea infracțională.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram