Război în Ucraina, ziua 169: Imagini din satelit după exploziile din Crimeea. Rușii ar fi respins atacurile de la centrala Zaporojie

economic

4 coridoare de transport până în Ucraina și Moldova vor fi extinse. Eurodeputat: Vor facilita schimburile economice

29 iulie 2022, ora 11:49
Distribuie:

Comisia Europeană a propus prelungirea a patru coridoare de transport TEN-T până în Ucraina şi Republica Moldova pentru a îmbunătății conectivitatea de transport dintre aceste două ţări şi UE. Anunțul a fost făcut de eurodeputatul român Siegfried Mureșan. 

Cele patru coridoare vor fi extinse pentru a include puncte cheie precum Lvov, Kiev, Chișinău și porturile Mariupol şi Odesa.

„Este o veste bună pentru cetățenii ucraineni și moldoveni. Aceste coridoare vor facilita schimburile economice şi vor duce la crearea de conexiuni de transport mai bune”, a menționat Mureșan.

Propunerea Comisiei vizează ca noile linii de cale ferată care sunt construite în ţările membre UE care au o graniţă terestră cu Ucraina şi Republica Moldova să fie construite pe baza ecartamentului standard european. De asemenea, Comisia Europeană a propus scoaterea Rusiei şi Belarusului de pe harta coridoarelor TEN-T întrucât cooperarea cu aceste state nu mai este în interesul Uniunii Europene, având în vedere contextul actual.

Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) este un proiect de investiții în desfășurare al Uniunii Europene ce prevede crearea unei rețele complete de transport auto, feroviar și naval.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram