Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

auto

70 de ani de la introducerea lui Škoda 1200 – primul model cu o caroserie integrală din oțel, rafinată în tunel eolian

FOTO: autoblog.md
27 iulie 2022, ora 13:15
Distribuie:

Producția modelului Škoda 1200 „Sedan” cu o caroserie integrală din oțel a început la Mladá Boleslav în urmă cu 70 de ani. Acest progres tehnologic a deschis calea pentru o producție eficientă la scară largă. În plus, caroseria din metal a permis un interior mai mare, precum și o siguranţă pasivă mai bună, reducând în același timp greutatea vehiculului. Corpul ponton al lui „Sedan” a fost unul dintre primele din Cehoslovacia care a fost optimizat într-un tunel eolian!

Primul automobil din Mladá Boleslav dezvoltat vreodată de echipa inginerului Václav Laurin a fost prezentat publicului de către marca Laurin & Klement încă din 1905. Legendarul L&K Voiturette A avea o caroserie deschisă din lemn, fără parbriz și fără uși.

Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram