Război în Ucraina, ziua 169: Rușii au bombardat din nou centrala de la Zaporojie. Nivelul de radiații - în normă

social

A lăsat SUA ca să lupte cu corupția de la Chișinău. Veronica Dragalin își începe activitatea la șefia PA

Foto: Facebook/Sergiu Litvinenco
01 august 2022, ora 10:34
Distribuie:

Și-a lăsat cariera în Statele Unite ale Americii pentru a lupta cu corupția de la Chișinău. Veronica Dragalin, noua șefă a Procuraturii Anticorupție, își începe activitatea în cadrul instituției, luni, 1 august. Aceasta a fost deja prezentată colectivului alături de care urmează să muncească. 

Au fost prezenți președinta țării, Maia Sandu, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco și procurorul general interimar, Dumitru Robu. 

„Am reiterat că apreciez foarte mult faptul că doamna Dragalin a lăsat o carieră de succes în Statele Unite ale Americii și a decis să pună umărul la dezvoltarea Republicii Moldova prin implicarea plenară în lupta împotriva corupției. Dacă vom combate corupția în mod eficient, atunci vor fi create și premisele pentru o dezvoltare durabilă. Mi-am exprimat încrederea că experiența de lucru în calitate de procuror federal din SUA o va ajuta pe doamna Dragalin să atingă obiectivele propuse în conceptul de management și dezvoltare instituțională cu care a participat la concurs: combaterea corupției, reformarea instituției prin îmbunătățirea și eficientizarea proceselor. Cu alte cuvinte, o reformă structurală serioasă, care va face ca Procuratura Anticorupție să devină o instituție puternică și rezistentă în timp, indiferent de schimbările politice sau guvernamentale din țară”, a punctat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

„Suntem deschiși să promovăm toate modificările legislative care sunt necesare pentru eficientizarea activității organelor procuraturii”, a adăugat Litvinenco.

Veronica Dragalin a devenit șefă a Procuraturii Anticorupție după ce a câștigat concursul pentru această funcție. Aceasta a luat cel mai mare număr de puncte la proba interviului. 

Jurist de profesie, Veronica Dragalin a declarat în timpul probei interviului că printre prioritățile sale se numără pedepsirea celor care au furat statul, întoarcerea banilor furați înapoi cetățenilor și creșterea credibilității societății în Procuratură.

Procurora  are o experiență în urmărirea penală a peste 300 de cazuri, în efectuarea anchetelor, inclusiv pentru infracțiuni de corupție, mită, fraude bancare spălare de bani, organizații criminale corupte. Este procurora care a condus și coordonat urmărirea și acuzațiile penale de luare de mită împotriva unui consilier municipal și a unui viceprimar al orașului Los Angeles, acuzații de obstrucționare împotriva altui consilier municipal al orașului Los Angeles.

Potrivit CV-ului, aceasta deține o vastă experiență în investigații internaționale, inclusiv pentru încălcarea legii privind corupția în străinătate (FCPA), solicitări conform tratatului de asistență judiciară reciprocă (MLAT), și solicitări de la Interpol, precum și experiență în instanțe de judecată cu juriu și cu judecător, și procese de apel, inclusiv informare și argumentare orală înaintea Curții de Apel a Circuitului Nouă.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram