Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

politic

A mai „zăbovit” un weekend la CNA. Marina Tauber, transferată abia astăzi la Penitenciarul 13

25 iulie 2022, ora 17:07
Distribuie:

Deputata Partidului Politic „Șor”, Marina Tauber a fost transferată abia luni, 25 iulie, la Penitenciarul 13. Asta în condițiile în care magistrații au dispus într-o zi de weekend plasarea acesteia în arest preventiv în celula închisorii, timp în care dosarul personal nu a fost pregătit. 

Marina Tauber a fost pusă sub învinuire pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor”. Potrivit procurorului, există anumite riscuri privind sustragerea de la urmărirea penală, riscuri privind distrugerea probelor și săvârșirii de alte infracțiuni.

Marina Tauber a fost reținută pentru 72 de ore în data de 21 iulie, iar ulterior a fost plasată în izolatorul de detenție preventivă al CNA. Tauber a spus că nu își recunoaște vina și că toate acțiunile și învinuirile la adresa ei sunt doar niște presiuni și lupte politice. Deputata a fost reținută după efectuarea mai multor percheziții efectuate de procurorii anticorupție și ofițerii CNA, în cadrul aceluiași dosar. 

Potrivit procurorilor, partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram