Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

social

Accesul în Aeroportul de la Chișinău, restricționat din 1 august: Filtre de control și coridoare speciale

31 iulie 2022, ora 09:28
Distribuie:

De luni, 1 august, accesul pe teritoriul Aeroportului de la Chișinău va fi permis strict personalului aeroportuar și persoanelor participante la traficul transfrontalier. Măsurile sunt implementate în contextul valului de alerte cu bombă.

În acest sens vor fi stabilite coridoare speciale și separate pentru intrare și ieșire din Aeroport. Se va permite intrarea în Aeroport în baza prezentării biletului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

Primul filtru de control de securitate va fi la intrarea în Aeroport, unde polițiștii de frontieră vor asigura controlul scanat al bagajelor de mână, dar și al valizelor. Pasagerii sunt îndemnați să vină din timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare.

Vor fi antrenate și echipaje canine specializate în depistarea substanțelor interzise și explozive. Mai mult, fluxul de pasageri de pe intrare în țară cu cel înregistrat pe ieșire din Moldova nu va interacționa, sala de așteptare fiind delimitată în acest sens.

Va interzisă staționarea în spațiul de parcare al aeroportului, fiind posibilă doar parcarea în locurile special amenjate unde accesul va fi asigurat de către administrația aeroportuară prin controlul și verificarea mașinilor suplimentar.  

Totodată, echipaje mixte INSP și IGC vor patrula zilnic în proximitatea aeroportului și vor interveni cu suportul necesar în asigurarea securității aeroportuare.

Vor fi instituite și alte măsuri suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual și prezentate public.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram