Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

social

Alertă meteo! Meteorologii au prelungit codul galben de caniculă. Recomandările specialiștilor

26 iulie 2022, ora 12:17
Distribuie:

Specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) au emis o alertă de cod galben de caniculă pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Mai exact, în perioada 26-27 iulie, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult.

În această perioadă, există riscul de afectare a stării de sănătate a populaţiei (leşinuri, crize de hipertensiune, insolaţii, arsuri, deshidratări), îndeosebi a celor din grupele de risc major (copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii). Totodată, capacitatea de muncă va fi afectată.

Un alt risc este veștejirea, uscarea, îngălbenirea frunzelor, fructelor coapte şi necoapte, întreruperea creşterii culturilor agricole.

Specialiștii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11–18, purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale. De asemenea, este important consumul zilnic a circa 1,5-2 litri de lichide, evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice, dar și reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Pentru astăzi, 26 iulie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează temperaturi de până la +33 de grade Celsius. Pe întreg teritoriul țării, cerul va fi variabil, iar presiunea atmosferică va fi normală.

Până pe 29 iulie, rămâne în vigoare codul galben de pericol excepțional de incendiu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/METEO/ O nouă zi cu temperaturi caniculare. Câte grade vor înregistra termometrele

26 iulie 2022, 08:07

Alertă meteo! Codul galben de pericol excepțional de incendiu a fost prelungit. Perioada vizată

22 iulie 2022, 13:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram