/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

social

/VIDEO/ Amintiri din prima zi de război! O refugiată: „L-am văzut pe soțul meu speriat, care stătea și număra exploziile”

03 august 2022, ora 11:51
Distribuie:

O femeie refugiată din Ucraina, care și-a găsit adăpost în țara noastră, își aduce aminte de clipele de groază pe care le-a trăit când a început războiul. Mâinile îi tremurau, iar frica era din ce în ce mai mare. Spune că a găsit în Republica Moldova, „dragoste, căldură și grijă”.

În dimineața zilei de 24 februarie, femeia s-a trezit din cauza sunetului exploziilor, iar țipetele copiilor o opreau să gândească clar. 

„L-am văzut pe soțul meu speriat, care stătea și număra exploziile. Copiii strigau, noi strigam, doar bărbații și-au păstrat calmul. Îmi tremurau mâinile, îmi tremura tot corpul de frică, iar când trebuie să gătești, iar ție îți tremură mâinile și nu te poți gândi la nimic altceva, tu nu știi de ce să te apuci, să iei mâncare, să iei lucrurile sau să ascunzi copiii în baie”, a povestit femeia.

Împreună cu familia sa, a fost nevoită să evacueze locuința în care trăia. În acel moment, cel mai important lucru pentru ea era să traverseze frontiera ca să ajungă într-un loc sigur.

„Ne-a fost frică să stăm și să așteptăm ca situația să devină și mai proastă. Noi am fost nevoiți să ne evacuăm sub bombardamente, printre punctele de control, ne-au spus că există posibilități de evacuare și unii oameni au reușit să plece. Noi ne evacuam și cel mai important era să traversăm frontiera, ca să ajungem într-un loc sigur, ca să nu așteptăm când vreo rachetă o să ne cadă în cap”, a mai relatat aceasta.

A ales prima adresă pe care a găsit-o pe internet și s-a cazat împreună cu familia sa în casa unor moldoveni. Aceasta este recunoscătoare pentru toată grija și suportul de care au dat dovadă moldovenii și le-a mulțumim din suflet pentru tot ceea ce fac.

„Noi eram șocați, când am ajuns aici, ne-au cazat, ne-au oferit lucruri necesare, fiecare ajuta cu ce putea. Noi aveam nevoie de genți și oamenii ne-au adus genți. Suntem foarte recunoscători. Noi simțim această dragoste, căldură și grija acestei țări, a acestui loc și a oamenilor care ne înconjoară. În ziua de azi, este foarte prețios, această susținere e foarte prețioasă. Mulțumim mult!”, a declarat refugiata.

Videoclipul a fost publicat de Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul unei campanii menite să sporească solidaritatea cu refugiații din Ucraina.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Un refugiat povestește cu lacrimi în ochi despre ororile războiului: „Am trăit 34 de zile sub sunetul sirenelor”

27 iulie 2022, 10:07

Povestea emoționantă a unei refugiate aflate în RM: „Mi-a fost foarte greu să plec, toate rădăcinile, totul e acolo”

26 iulie 2022, 17:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram