Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

economic

/VIDEO/ Andrei Spînu, despre criza energetică: „Ne așteaptă o iarnă complicată, dar toți vom avea căldură în case”

02 august 2022, ora 14:30
Distribuie:

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susține că urmează o iarnă dificilă, însă dă asigurări că toți cetățenii vor beneficia de gaz, energică electrică și energie termică. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă cu privire la acțiunile pe care le întreprinde Guvernul pentru pregătirea de sezonul încălzire 2022-2023.

„Am decis să ies în fața dvs. pentru a vă comunica care este situația în domeniul energetic și cum ne pregătim de sezonul de încălzire pentru iarna care vine. Din start vreau să subliniez că toți consumatorii casnici vor avea acces la căldură, indiferent de scenariile care vor derula. Vom avea rezerve de gaz din surse alternative de import. Ne pregătim de scenariile ca unele întreprinderi să treacă pe surse alternative și vom promova consumul rezonabil.

Mă adresez tuturor cetățenilor conectați la energia centralizată în Chișinău și centrele raionale, gospodăriilor care se încălzesc cu lemne, agenților economici care utilizează gazul în  activitatea și celorlați. În pofida faptului că ne așteaptă o iarnă complicată, în această iarnă toți vom avea căldură în case. Vă asigur că la iarnă toți vom avea căldură, energie electrică și nimeni nu va fi deconectat”, a declarat Spînu în cadrul conferinței.

Totodată, Spînu a precizat că ministerul propune o reducere lunară a consumului de gaze de circa 15%.

„Vreau să fiu foarte deschis asupra riscurilor cu care ne confruntăm și vom fi sinceri în continuare. Guvernul a elaborat un set de măsuri care fiind întreprinde vor atenua criza energetică. Știm cu toții că situația în privința prețului la gazele naturale și la electricitate sunt marile provocări cu care se confruntă țara noastră. Guvernul a venit cu un răspuns anul trecut și va veni și anul acesta cu măsuri. Vom continua să fim alături de oameni pentru că sunt prima nostră grijă”, a mai spus ministrul.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Sălciile - o sursă alternativă de energie: Guvernul vrea să identifice 100 de hectare de pământ pentru a le planta

02 august 2022, 15:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram