Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

social

„Apă-Canal” atenționează: Consumatorii care nu își vor achita datoriile la apă vor fi deconectați de la rețea

26 iulie 2022, ora 10:27
Distribuie:

Agenții economici și consumatorii din sectorul locativ particular care au datorii pentru consumul de apă riscă să fie debranșați de la rețea. Cu o atenționare în acest sens vine SA „Apă-Canal Chișinău”, care îndeamnă datornicii să-și achite restanțele. Acestea se cifrează la circa 2,3 milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit furnizorului, de la începutul anului curent, 559 de consumatori au fost deconectați de la serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare. În 177 de cazuri au fost debranșați agenți economici. Ceilalți sunt consumatori din sectorul particular. „Apă-Canal Chișinău” menționează că neachitarea restanțelor nu permite sporirea investițiilor în renovarea și reparația rețelelor de apă și canalizare.

„Datornicii sunt avertizați în repetate rânduri, dar unii dintre ei nu-și onorează obligațiunile contractuale. Consumatorii rău-platnici primesc numeroase prescripții de a achita datoriile acumulate în termenele indicate. Debranșarea este ultima pârghie la care apelează specialiștii ACC. De remarcat că, deconectările datornicilor vor continua. Astfel, în prezent, pe lista deconectărilor sunt 447 de obiective, dintre care 127 sunt agenți economici, iar 320 de consumatori din sectorul particular”, se arată într-un comunicat de presă al întreprinderii.

Pentru a evita debranșarea de la apeduct, consumatorii cu datorii sunt îndemnați să le achite. Furnizorul mai atenționează că efectuează controale, în vizor fiind și consumatorii care nu au contracte cu întreprinderea sau sunt conectați ilegal la rețeaua publică de apă și canalizare.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Din 1 august, consumatorii care nu își vor achita datoriile la gaz vor fi deconectați de la rețea

19 iulie 2022, 17:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram