Război în Ucraina, ziua 169: Imagini din satelit după exploziile din Crimeea. Rușii ar fi respins atacurile de la centrala Zaporojie

economic

Au fost semnate contracte cu doi operatori ucraineni de furnizare a energiei electrice. Spînu: Prețul rămâne neschimbat

29 iulie 2022, ora 16:38
Distribuie:

Au fost semnate contracte cu doi operatori ucraineni de furnizare a energiei electrice. Este vorba despre Energoatom și Ukrhidroenergo. 

Vă informez despre ultimele decizii referitor la situația livrărilor de energie electrică pentru luna august. Pentru 20% din achiziție a fost încheiat un contract cu compania  Energoatom, la prețul de 77 USD/MWh; pentru 10% din achiziție a fost încheiat un contract cu Ukrhidroenergo, la prețul de 77 USD/MWh; reamintim, 70% din necesar este livrat conform contractului semnat cu MGRES la preţul de 59,9 USD/MWh, pentru lunile iulie-august”, scrie ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, pe Telegram.

Prețul mediu ponderat pentru luna august este de 65,03 USD/MWh. Andrei Spînu dă asigurări că tariful la energie electrică pentru cetățeni și economie rămâne neschimbat.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram