Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

politic

/VIDEO/ Avocat: „Marina Tauber și PP Șor nu au nicio tangență cu achitările. Am prezentat declarațiile lui Kirkorov”

01 august 2022, ora 18:40
Distribuie:

Aureliu Colenco, unul din avocații Marina Tauber susține că decizia magistraților prin care deputat își va petrece următoarele 30 de zile în Penitenciarul nr.13 „este una foarte gravă”, în contextul în care au fost prezentate probe scrise care ar demonstra că Marina Tauber și Partidul Politic Șor nu are nicio tangență cu onorariul primit de Filip Kirkorov. Totodată, avocații deputatei s-au plâns că ar fi privați de dreptul de a „dobândi probe”.

„Decizia Curții este de un precedent foarte grav. Noi am prezentat în fața Colegiului Penal probele scrise care dovedesc faptul că Partidul Politic Șor, cât și Marina Tauber nu au avut nicio tangență cu achitările care sunt imputate în bănuiala rezonabilă. Noi am prezentat și declarațiile scrise a lui Filip Kirkorov, declarațiile scrise ale administratorului companiei de organizare, am prezentat contractul între compania dată cu o persoană fizică, cel care a încheiat contractul este Veaceslav Valico. 

Mai mult, noi am solicitate audierea lui Veaceslav Valico în cadrul ședinței pentru a stabili că nicio probă din materialele care au fost prezentate nu relevă cu certitudine faptul că artiștii au primit acești bani. Concertul nu a avut loc, banii nu au fost achitați. Cu regret instanța nu a admis practic nicio cerere a avocaților. Se bazează pe unele presupuneri a unor persoane care discută în alte împrejurări cu alte persoane și în baza la acestea se învinuiește a treia persoană care la moment se află în arest preventiv”, a declarat avocatul Aureliu Colenco.

Potrivit avocatului, „instanța de fond nu a motivat de ce în privința Marinei Tauber nu poate fi aleasă o altă măsură preventivă de arest”.

„Înseamnă că o persoană cu articol de trădare de patrie, care prevede detenția pe viață, bărbat, poate sa fie în arest la domiciliu, dar o femeie, cu probleme de sănătate, cu pașaport diplomatic nu. Noi am fost gata în fața instanței să predăm aceste documente care nu permit ieșirea din țară a Marinei Tauber”, a mai spus Colenco.

Totodată, acesta susține că avocații „sunt privați de unele drepturi”, inclusiv de dreptul de a acumula probe în dosar.

„Avocații Marinei Tauber sunt privați de unele drepturi în privința dobândirii probelor. Martorul care este bănuit a primit 200 de mii de dolari, prin metode pe care noi le considerăm ilegale, a fost privat de dreptul de a intra pe teritoriul R. Moldova, printr-o hotărâre care a fost scrisă cu mâna stângă... Noi suntem privați de drepturi și nu avem pârghiile legale ca și Procuratura de a dobândi probe, de aceea considerăm că aceste hotărâri sunt foarte dubioase pentru care RM va răspunde”, a conchis avocatul.

TV8.md reamintește că în seara zilei de joi, 28 iulie, cântărețului rus, Filip Kirkorov, i-a fost interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Poliției de Frontieră, „conform protocoalelor, stabilite s-a constatat că nu au fost întrunite condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”. Prin urmare, interpretul a făcut cale întoarsă.

Pe 21 iulie, deputata Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate. În cadrul ședinței, procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat că Partidul Politic Șor ar fi plătit onorarii  în sumă de 260 de mii de dolari artiștilor ruși Filip Kirkorov și Morgenshtern pentru a cânta la concertul organizat de activistul Veaceslav Valico, care urma să aibă loc pe 19 iunie.

Potrivit lui Robu, Kirkorov ar fi primit 200 de mii de dolari, iar rapperul rus Morgenshtern - 60 de mii de dolari. Totodată, acesta a precizat că pentru organizarea protestului care a avut loc pe data de 19 iunie, Partidul Șor a cheltuit peste 3,5 milioane de lei pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Avocatul Marinei Tauber: Kirkorov urma să depună mărturii în dosar. „Este unul din principalii martori”

29 iulie 2022, 13:07

Filip Kirkorov a fost întors de pe Aeroportul Chișinău: Are interdicție de a intra în R. Moldova

29 iulie 2022, 08:07

Kirkorov și Morgenshtern ar fi ridicat 260 de mii de dolari ca să cânte la Chișinău. Banii, transferați de PP „Șor”

21 iulie 2022, 15:07

Grosu face glume pe seama onorariului ridicat de Kirkorov: „Doamne, de ce nu m-a făcut mama cântăreț?”

25 iulie 2022, 16:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram