Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

social

/VIDEO/ Avocatul Marinei Tauber: Kirkorov urma să depună mărturii în dosar. „Este unul din principalii martori”

29 iulie 2022, ora 13:50
Distribuie:

Unul din avocații deputatei Marina Tauber susține că interpretul rus Filip Kirkorov nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova deoarece „guvernarea încearcă să împiedice stabilirea adevărului în dosarul în care este bănuită deputata”. Potrivit lui Aureliu Colenco, Kirkorov a venit în țară pentru că ar fi urmat să depună mărturii privind onorariul pe care l-ar fi primit pentru concertul la care urma să cânte pe 19 iulie, dar care nu a mai avut loc.

„Eu sunt avocatul Marinei Tauber, Aureliu Colenco și vreau să vă informez despre mai multe încălcări. În jurul orei 23:00 la punctul de trecere al frontierei de pe Aeroportul Chișinău, cetățeanului rus Filip Kirkorov, i-a fost interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Din păcate nu au fost argumentat motivele din care s-a luat această decizie.

Îmi pare foarte rău că poliția de frontieră a realizat indicațiile oficialilor și nu ne-au putut explica de ce Filip Kirkorov nu poate intra în țară. Acest caz ridică multe semne de întrebare și consider că este o piedică în stabilirea adevărului și dreptății în cazul Marinei Tauber”, a declarat avocatul.

Aureliu Colenco susține că avocații „au suficiente dovezi ca să demonstreze nevinovăția Marinei Tauber”.

„Din păcate guvernarea Republicii Moldova încalcă încă odată legea și încearcă să împiedice procesul de justiție. Domnul Kirkorov este unul din principalii martori în cazul Marinei Tauber și guvernarea are frică de declarațiile pe care urma să le facă acesta. Noi, grupul de avocați vom demonstra asta instanței”, a mai spus avocatul.

TV8.md reamintește că în seara zilei de joi, 28 iulie, cântărețului rus, Filip Kirkorov, i-a fost interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Poliției de Frontieră, „conform protocoalelor, stabilite s-a constatat că nu au fost întrunite condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”. Prin urmare, interpretul a făcut cale întoarsă.

Amintim că deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru 30 de zile. Decizia a fost luată sâmbătă, 23 iulie, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 

Tauber a fost pusă sub învinuire pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „ȘOR”.

Pe 21 iulie, deputata Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate. În cadrul ședinței, procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat că Partidul Politic Șor ar fi plătit onorarii  în sumă de 260 de mii de dolari artiștilor ruși Filip Kirkorov și Morgenshtern pentru a cânta la concertul organizat de activistul Veaceslav Valico, care urma să aibă loc pe 19 iunie.

Potrivit lui Robu, Kirkorov ar fi primit 200 de mii de dolari, iar rapperul rus Morgenshtern - 60 de mii de dolari. Totodată, acesta a precizat că pentru organizarea protestului care a avut loc pe data de 19 iunie, Partidul Șor a cheltuit peste 3,5 milioane de lei pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Filip Kirkorov a fost întors de pe Aeroportul Chișinău: Are interdicție de a intra în R. Moldova

29 iulie 2022, 08:07

Kirkorov și Morgenshtern ar fi ridicat 260 de mii de dolari ca să cânte la Chișinău. Banii, transferați de PP „Șor”

21 iulie 2022, 15:07

Grosu face glume pe seama onorariului ridicat de Kirkorov: „Doamne, de ce nu m-a făcut mama cântăreț?”

25 iulie 2022, 16:07

Concertul planificat de Valico nu va avea loc. Tauber: „Cât avem această guvernare, așa va fi”

19 iunie 2022, 20:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram