Război în Ucraina, ziua 169: Imagini din satelit după exploziile din Crimeea. Rușii ar fi respins atacurile de la centrala Zaporojie

economic

„Barza Albă” devine obiect al patrimoniului cultural național: Întreprinderea nu va putea fi privatizată

28 iulie 2022, ora 12:26
Distribuie:

Întreprinderea „Barza Albă”, una din cele mai mari companii producătoare de divin din Republica Moldova, va fi inclusă în lista bunurilor nepasibile privatizării. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, la ședința Parlamentului de joi, 28 iulie, cu voturile a 71 de deputați.

Documentul prevede acordarea întreprinderii „Barza Albă” SA a statutului de obiect al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova. Astfel, bunurile întreprinderii și sălile de degustare sunt declarate obiect al patrimoniului cultural național. 

Excepție fac utilajul pentru producere și divinurile aflate la maturare sau depozitare. De asemenea, bunurile imobile ale întreprinderii vor fi incluse în Registrul monumentelor ocrotite de stat. Proiectul mai prevede restituirea dreptului exclusiv de utilizare a mărcii „Barza Albă”.

În prezent, sunt două întreprinderi vinicole care au statut de patrimoniu cultural al țării –  Combinatul de Vinuri „Cricova” SA și Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

„Barza Albă” va deveni obiect al patrimoniului cultural național. O hotărâre în acest sens, aprobată de Guvern

06 iulie 2022, 13:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram