Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

economic

Beneficiarii Programului „Prima Casă” vor primi compensații. Ce presupune proiectul aprobat de Guvern

27 iulie 2022, ora 16:36
Distribuie:

Decizia privind compensarea majorării dobânzii până la 50% și modul de acordare a compensațiilor în cadrul Programului „Prima Casă”, a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, 27 iulie. Aceasta are scopul de a diminua impactul scumpirii creditelor și a reduce riscul de intrare în incapacitate de plată a beneficiarilor Programului.

Astfel, compensația se va acorda lunar persoanelor care, pe 30 iunie 2022, au statutul de beneficiar în cadrul Programului de stat „Prima Casă”. Calculul și achitarea compensației se va efectua pentru perioada iulie 2022 - decembrie 2022.

Volumul compensației acordate din bugetul de stat unui beneficiar se va calcula din data de 1 iulie 2022, în mărime de până la 50% din suma majorării dobânzii calculate din soldul creditului rămas.

Transferul compensațiilor pentru luna iulie se va efectua în luna august 2022, după punerea în aplicare a hotărârii de Guvern. În cazul stingerii anticipate a creditului ipotecar, transferul compensației încetează din luna următoare celei în care a fost achitată ultima rată.

În ședința de miercuri, a fost aprobată și decizia privind alocarea mijloacelor financiare din Fondul de rezervă al Guvernului, în sumă de 42 milioane lei, pentru acoperirea acestor cheltuieli.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Prim-ministra Gavrilița cere grăbirea procesului de acordare a compensațiilor pentru beneficiarii „Prima Casă”

25 iulie 2022, 09:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram