Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

politic

Biroul de Reintegrare nu sprijină declarația lui Țveatcov: „Nu reprezintă punctul de vedere al Guvernului”

28 iulie 2022, ora 13:05
Distribuie:

Biroul de Reintegrare se disociază de declarația dintr-o emisiune televizată a șefului adjunct Nicolai Țveatcov, potrivit căruia cheia soluționării conflictului transnistrean este federalizarea. „Opinia exprimată nu reprezintă punctul de vedere al Guvernului sau a Biroului politici de Reintegrare și în acest sens funcționarul public vizat urmează personal să vină în spațiul public cu precizările de resort”, se menționează într-un răspuns oficial al Biroului, la solicitarea tv8.md. 

 Biroul de Reintegrare reiterează „abordarea de principiu a autorităților publice ale Republicii Moldova care se rezumă la faptul că modelul de reglementare a conflictului transnistrean în mod obligatoriu trebuie să respecte prevederile constituționale în vigoare și ale Legii nr.173/2005, suveranitatea și integritatea teritorială a țării în limitele frontierelor internațional recunoscute, cu atingerea unei soluții pașnice și politice care să contribuie la restabilirea spațiilor unice între ambele maluri ale Nistrului, democratizarea și demilitarizarea regiunii transnistrene, consolidarea statalității, implementarea plenară a angajamentelor strategice de politică internă și externă a țării, și desigur obținerea unui suport politic, social și internațional larg pentru modelul de reglementare propus și promovat de către autoritățile constituționale.

Nicolai Țveatcov a menționat într-o emisiune de la un post de televiziune afiliat socialiștilor că reintegrarea poate fi realizată doar prin federalizare. În opinia lui Țveatcov, în Moldova, acest termen ar avea o conotație negativă, însă nu a putut oferi detalii despre modelul de federalizare pe care îl susține.

zonadesecuritate.md scrie că potrivit șefului adjunct de la Reintegrare, cheia de soluționare a conflictului transnistrean va fi în redistribuirea atribuțiilor în stat dintre Chișinău și Tiraspol.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram