Război în Ucraina, ziua 169: Rușii au bombardat din nou centrala de la Zaporojie. Nivelul de radiații - în normă

social

/VIDEO/ Bondarciuc, adusă la Judecătoria Ciocana! Va fi examinat demersul privind eliberarea fostei notare a lui Plahotniuc

29 iulie 2022, ora 12:30
Distribuie:

După ce miercuri, 27 iulie, ședința în cadrul căreia trebuia să fie examinat demersul cu privire la eliberarea Olgăi Bondarciuc, a fost amânată din cauza unor probleme tehnice, vineri, 29 iulie, fosta notară a lui Vladimir Plahotniuc, a fost adusă din nou, la sediul Judecătoriei Ciocana. 

Întrebată de echipa TV8, cum ar comenta acuzațiile aduse de procuror și dacă ar fi legalizat documente și acte pentru Plahotniuc, Bondarciuc a refuzat să răspundă la întrebări. 

Olga Bondarciuc, fosta notară a lui Vladimir Plahotniuc, insistă să fie eliberată din arest preventiv în Penitenciarul 13.

Olga Bondarciuc a fost extrădată, joi, 14 iulie, din orașul Bruxelles, Regatul Belgiei, de către angajații Direcției cooperare polițienească internațională a IGP. 

Bondarciuc este acuzată de comiterea cu bună-știință a acțiunilor care au asigurat traducerea și legalizarea actelor necesare elementelor din schema denumită generic „frauda bancară”; infracțiuni de fals în acte publice; depunerea declarațiilor mincinoase în fața autorității de investigație, inclusiv prin ascunderea de la oamenii legii a unor acțiuni notariale cu privire la unele companii nerezidente ale organizației criminale, prin care ar fi fost spălați banii din „frauda bancară”.

De asemenea, persoana învinuită a creat artificial probe acuzatoare prin falsificarea unor acte notariale. Aceasta era anunțată în căutare internațională pe canalele Interpol pentru arest și extrădare la solicitarea Inspectoratului de poliție Centru al DP municipiului Chișinău. Bondarciuc  a fost predată inițiatorului căutării în incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Bondarciuc vrea să fie eliberată! Ședința la care urma să fie examinată solicitarea notarei, amânată

27 iulie 2022, 14:07

Bondarciuc, extrădată la solicitarea sa? Avocat: „Dorește să colaboreze cu organul de anchetă, va face declarații”

15 iulie 2022, 18:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram