Război în Ucraina, ziua 169: Rușii au bombardat din nou centrala de la Zaporojie. Nivelul de radiații - în normă

social

/VIDEO/ Bondarciuc vrea să fie eliberată! Ședința la care urma să fie examinată solicitarea notarei, amânată

27 iulie 2022, ora 14:40
Distribuie:

Olga Bondarciuc, fosta notară a lui Vladimir Plahotniuc, insistă să fie eliberată din arest preventiv în Penitenciarul 13. Avocații au depus la Judecătoria Ciocana un demers privind eliberarea acesteia, după ce la mijlocul lunii iulie, magistrații aceleiași instanțe au pronunțat în lipsă decizia privind plasarea lui Bondarciuc în arest preventiv, după gratii. Demersul urma să fie examinată miercuri, 27 iulie, însă ședința a fost amânată din cauza unor probleme tehnice.

„Nu s-a luat nicio decizie din simplul motiv că instanța nu a reușit să informeze penitenciarul pentru a fi adusă în fața judecătorului de a decide asupra cererii de schimbare a măsurii preventive, o cerere legală și întemeiată, ținând cont de faptul că dumneaei a solicitat să fie extrădată, nu instituțiile au adus-o...Extrădarea ei nu e meritul autorităților R. Moldova”, a declarat avocatul Victor Panțîru. 

Olga Bondarciuc a fost extrădată, joi, 14 iulie, din orașul Bruxelles, Regatul Belgiei, de către angajații Direcției cooperare polițienească internațională a IGP. Bondarciuc este acuzată de comiterea cu bună-știință a acțiunilor care au asigurat traducerea și legalizarea actelor necesare elementelor din schema denumită generic „frauda bancară”; infracțiuni de fals în acte publice; depunerea declarațiilor mincinoase în fața autorității de investigație, inclusiv prin ascunderea de la oamenii legii a unor acțiuni notariale cu privire la unele companii nerezidente ale organizației criminale, prin care ar fi fost spălați banii din „frauda bancară”; de asemenea, persoana învinuită a creat artificial probe acuzatoare prin falsificarea unor acte notariale”. Aceasta era anunțată în căutare internațională pe canalele Interpol pentru arest și extrădare la solicitarea Inspectoratului de poliție Centru al DP municipiului Chișinău. Bondarciuc  a fost predată inițiatorului căutării în incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

Cu doar o zi înainte de a fi extrădată, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat aplicarea sancțiunii disciplinare sub formă de retragere a licenței notarului în privința acesteia. Litvinenco a motivat aplicarea sancțiunii disciplinare ca urmare a „toleranței zero în raport cu comportamentul iresponsabil”.

Detalii de la PCCOCS: Olga Bondarciuc, fosta notară a lui Plahotniuc, audiată. Ce învinuiri i-au înaintat procurorii

15 iulie 2022, 08:07

Bondarciuc, extrădată la solicitarea sa? Avocat: „Dorește să colaboreze cu organul de anchetă, va face declarații”

15 iulie 2022, 18:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram