Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

externe

California declară stare de urgență din cauza variolei maimuţei: Au fost confirmate peste 800 de cazuri

02 august 2022, ora 13:31
Distribuie:

Guvernatorul statului american California, Gavin Newsom, a declarat luni stare de urgență în California din cauza răspândirii virusului variolei maimuţei. Prin urmare, California devine al treilea stat din SUA, după New York și Illinois, care a luat o astfel de decizie, scrie CNN, citat de Digi24.

„California acţionează de urgenţă la toate nivelurile de guvernare pentru a încetini răspândirea variolei maimuţei, prin mobilizarea testelor noastre robuste, monitorizarea contacţilor şi prin parteneriatele comunitare consolidate în timpul pandemiei pentru a ne asigura că persoanele cele mai expuse riscului sunt în vizorul nostru pentru vaccinuri, tratament şi asistenţă”, a precizat Newsom.

Potrivit sursei, aproape 800 de cazuri de variola maimuţei au fost confirmate în California, conform celor mai recente date publicate joi de Departamentul de Sănătate Publică din acest stat.

Decizia permite lucrătorilor din cadrul serviciilor medicale de urgenţă să administreze vaccinuri. Conform biroului lui Newsom, California a distribuit peste 25.000 de doze de vaccin dintr-un total de 61.000 de doze primite până în prezent. Accesul la vaccinul Jynneos, în special, rămâne limitat pe teritoriul ţării

Potrivit biroului guvernatorului, peste 30 de unităţi şi furnizori din tot statul oferă tratament pentru variola maimuţei, cu toate că accesul la medicamentul antiviral prescris, Tecovirimat, este, de asemenea, limitat.

„Vom continua să lucrăm cu guvernul federal pentru a asigura mai multe vaccinuri, creşterea gradului de conştientizare cu privire la reducerea riscului şi sprijinirea luptei comunităţii LGBTQ împotriva stigmatizării”, a spus Newsom.

Simptomele variolei maimuţei sunt similare cu variola, deşi de obicei mai blânde. Cei infectaţi cu acest virus prezintă iniţial febră, dureri, umflarea ganglionilor limfatici, frisoane şi epuizare. Ulterior, ei dezvoltă o erupţie cutanată, care începe de obicei pe faţă, apoi se răspândeşte, transformându-se în vezicule cu puroi.

TV8.md reamintește până în prezent, în Republica Moldova nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire cu variola maimuței, epidemie declarată de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind o urgență sanitară globală. 

În același timp, autoritățile sanitare naționale au întreprins o serie de acțiuni de pregătire, prevenire și control, iar sistemul de sănătate dispune de capacități de testare, monitorizare și spitalizare, în cazul depistării persoanelor cu această infecție, informează Ministerul Sănătății.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Au fost înregistrate primele decese de variola maimuței în Europa: Persoanele sufereau și de alte afecțiuni

30 iulie 2022, 10:07

Variola maimuței a fost declarată urgență sanitară globală de Organizația Mondială a Sănătății

23 iulie 2022, 17:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram