Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

Undefined

Capitala rămâne în cod roșu: Numărul cazurilor de COVID-19 practic s-a dublat timp de o săptămână

01 august 2022, ora 12:45
Distribuie:

Numărul persoanelor bolnave cu COVID-19 practic s-a dublat timp de o săptămână, în Chișinău. Șeful Direcției municipale sănătate, Boris Gîlca a precizat că au fost înregistrate 2.677 de cazuri, ceea ce rezultă cu 1.083 de cazuri mai multe decât în săptămâna precedentă. 

„Se atestă sporirea acestui număr de infecții și în suburbii: Cruzești, Trușeni, Vatra, Vadul lui Vodă, Colonița, Bubuieci, Condrița și Budești”, a declarat Gîlca.

400 de persoane nevaccinate sunt internate în spitalele municipale, dintre care 58 sunt în stare gravă.

Boris Gîlcă a subliniat că purtarea măștilor de protecție în toate instituțiile medico-sanitare și private de pe teritoriul municipiului Chișinău este obligatorie. Totodată, se recomandă insistent purtarea măștilor de protecție în transportul public și spații publice închise aglomerate. 

„Rugăm populația să înțeleagă că nu am scăpat de COVID, că protejarea este, în primul rând, o responsabilitate personală. Dacă dorim să fim sănătoși, trebuie să ascultăm recomandările și sfatul medicilor”, a spus șeful Direcției municipale sănătate.

De asemenea, se recomandă vaccinarea inclusiv cu doza booster I și II.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/DOC/ Cod roșu de COVID-19 în municipiul Chișinău. În circa 20 de raioane din țară se atestă cod portocaliu

26 iulie 2022, 14:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram