Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

social

/VIDEO/ Cazul fetiței violate de bunic. Nemerenco susține că asistența medicală a fost acordată cu abateri de la protocol

04 august 2022, ora 08:30
Distribuie:

Ministra Ala Nemerenco a venit cu reacție, după ce o fetiță de un an și șapte luni ar fi fost abuzată sexual de bunicul de pe linie maternă. După ce mama acesteia spusese că la spitalul din Anenii Noi, medicii nu i-ar fi acordat niciun ajutor micii paciente, de asemenea, nici la Institutul Mamei și Copilului, care a decis să o interneze abia marți, 2 august, ministra Sănătății a anunțat că, în urma analizei documentelor prezentate s-a stabilit că asistența medicală a fost acordată micuței cu abateri de la Protocolul „Managementul clinic al cazului de viol”.

Totodată, Nemerenco a mai precizat într-un mesaj pe Facebook că, s-a ajuns la această concluzie după ce a fost convocat în cadrul ministerului o ședință cu medicii și reprezentanții administrației Centrului de Medicină Legală și Institutului Mamei și Copilului.

„Cu referire la cazul de abuz sexual al fetiței de 1 an și 7 luni - am convocat astăzi la minister o ședință cu medicii și reprezentanții administrației Centrului de Medicină Legală și Institutului Mamei și Copilului. În urma discuției cazului si analizei documentelor prezentate am stabilit că asistența medicală a fost acordată micuței cu abateri de la Protocolul “Managementul clinic al cazului de viol””, a scris Nemerenco.

De asemenea, ministra Sănătății a mai menționat că în data de 3 august, a fost creată o comisie care va efectua o expertiză medicală a cazului dat cu constatările de rigoare.

„Tot astăzi am instituit prin ordin o comisie din specialiști în domeniu care va efectua o expertiză medicală a cazului dat cu constatările de rigoare. Vom reveni în termeni proximi cu concluziile si măsurile aplicate”, a conchis Ala Nemerenco.

TV8.md reamintește că, incidentul tragic s-ar fi produs în data de 31 iulie, când mama micuței de un an și șapte luni, și-a lăsat copilul cu bunicul, care acum trei luni a revenit acasă, după ce și-a ispășit termenul de detenție. Când s-a întors acasă, era deja noaptea și a găsit-o pe cea mică însângerată în zona intimă.

„În jurul orei 2:30. Eu am sunat la 112 și a venit ambulanța, am sunat în privința că tatăl meu de 44 de ani... Am văzut însângerări la fiica mea. Am sunat la 112 și a venit la început salvarea apoi și poliția”, spunea mama fetiței.

Și tot în acea noapte, poliția l-a reținut pe bărbat, suspectat că și-ar fi violat nepoata, iar mama și fetița au fost preluate de ambulanță și transportate, mai întâi, la spitalul raional din Anenii Noi. Aceasta s-a plâns că medicii de acolo nu i-ar fi ar fi acordat ajutor. Apoi, cele două au fost duse, cu mașina poliției, la Institutul Mamei și Copilului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Cazul fetiței violate de bunic: Instituțiile medicale nu și-ar fi făcut meseria. A fost sesizat Ministerul Sănătății

03 august 2022, 20:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram