Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

politic

CEC a stabilit data când vor fi organizate alegeri locale noi în comuna Braniște, raionul Rîșcani

30 iulie 2022, ora 16:25
Distribuie:

Comisia Electorală Centrală informează că în ședința de vineri, 29 iulie, a adoptat hotărârea prin care s-a stabilit că alegerile locale noi pentru primarul comunei Braniște din raionul Rîșcani să se desfășoare în data de 16 octombrie 2022.

„Încetarea înainte de termen a mandatului de primar al comunei Braniște a survenit în urma întrunirii condițiilor prevăzute de lege, conform cărora mandatul primarului încetează înainte de termen în caz de imposibilitate de a-și exercita atribuțiile pe o perioadă mai mare de 4 luni consecutive”, precizează CEC.

În urma emiterii Hotărârii Judecătoriei Drochia, primarul comunei Braniște în perioada 15 martie – 15 iulie 2022 nu a avut posibilitate să-și exercite atribuțiile.

TV8.md resmintește că pe data de 16 octombrie 2022, alegeri locale noi pentru primari se organizează și în alte două localități – comuna Ialpujeni din raionul Cimișlia și satul Sălcuța din raionul Căușeni.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Buletinele de vot vor fi tipărite doar în limba română: În limba rusă vor fi tipărite doar materialele informative

30 iulie 2022, 10:07

Noul cod electoral, votat în prima lectură. Principalele modificări

28 iulie 2022, 17:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram