Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

social

Cetățean al Turkmenistanului, reținut pentru trecerea ilegală a frontierei: I-au expirat actele de călătorie

27 iulie 2022, ora 13:32
Distribuie:

Un cetățean al Turkmenistanului a fost reținut de polițiștii de frontieră după ce a încercat să treacă granița ilegal. Conform declarațiilor oferite de reținut, motivul pentru care a recurs la așa gest a fost expirarea actelor de călătorie. Bărbatul de 20 de ani, a fost reținut în zona de responsabilitate a SPF Leova, în urma unui schimb de informații cu omologii din România.

În după-amiaza zilei de 26 de iulie, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Brânza au fost informați de către polițiștii de frontieră români precum că ar fi o posibilă încercare din partea unei persoane de a trece ilegal frontiera din România în Republica Moldova. 

Bărbatul era rezident al regiunii transnistrene. În acest sens, tânărul a putut prezenta un document, care ar fi emis de autoritățile din Transnistria. Totodată, acesta deținea și un permis de ședere ucrainean.

Din cercetările adiționale, străinul ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova în luna martie, traversând legal granița moldo-română prin punctul de trecere a frontierei Cahul. Conform declarațiilor, din cauza expirării actului de călătorie, tânărul a decis să revină în Moldova, unde are domiciliu, însă în mod fraudulos.

Pe acest fapt, a fost întocmit un proces-verbal de constatare a infracțiunii, persoana fiind reținută pentru 72 de ore până la luarea unei decizii.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Un cetățean din Vietnam ar fi încercat să intre în RM cu revolver și peste 141 de cartușe: Ce le-a spus polițiștilor

19 iulie 2022, 11:07

Cetățean al Nigeriei, reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău: Pretindea că are documente emise în R. Seychelles

18 iulie 2022, 08:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram