Război în Ucraina, ziua 169: Imagini din satelit după exploziile din Crimeea. Rușii ar fi respins atacurile de la centrala Zaporojie

politic

Circa 97 de percheziții noi în dosarul penal privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”

25 iulie 2022, ora 08:36
Distribuie:

Procurorii anticorupție în comun cu Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) efectuează circa 97 de percheziții noi în toată republica, în cadrul dosarului penal privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ȘOR”.

Contactată de echipa TV8.md, Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), ne-a confirmat informațiile.

TV8.md reamintește că în dimineața zilei de joi, 21 iulie, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au mai descins la mai multe adrese din R. Moldova. Ei au efectuat perchezițiile în dosarul penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului Politic „Şor”. Atunci, Tauber confirmase că se fac percheziții inclusiv la sediul central al formațiunii, situat pe strada Mihai Kogălniceanu din centrul municipiului Chișinău. Tauber susține că descinderile care avusese loc, sunt o presiune din partea instituțiilor de drept. Deputata preciza că vor urma proteste.

În urma perchezițiilor de joi, procurorii, au constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. 

„Au fost documentate mai multe episoade în care, în primul semestru al anului curent, de către partid ar fi fost efectuate plăți în sumă de 600 000 de euro, pe când cheltuielile raportate erau de puțin peste 228 000 de lei. Din aceleași surse de proveniență infracțională, ar fi fost achitate salarii lunare membrilor partidului în sumă de 100 000 de euro, iar peste 3,5 milioane de lei ar fi fost folosite pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale”, precizase CNA într-un comunicat.

Ulterior, deputata Marina Tauber fusese reținută pentru 72 de ore și a rămas pentru a treia oară fără imunitate parlamentară. Șeful interimar al PG, Dumitru Robu a solicitat joi, 21 iulie, ridicarea imunității deputatei PP Șor, vizate în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor”.

Deputata Partidului „ȘOR”, este plasată în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru 30 de zile. Decizia a fost luată sâmbătă, 23 iulie, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 

Tauber confirmă că se fac percheziții și la sediul PP Șor. Insistă că descinderile ar fi „o presiune”

21 iulie 2022, 10:07

CNA, despre perchezițiile la Partidul ȘOR: Banii proveniți din Dubai și salarii de 100 de mii de euro pentru membri

21 iulie 2022, 12:07

Ultima Oră! Deputata Marina Tauber va fi plasată în arest în Penitenciarul nr.13 pentru 30 de zile. Ce spune procurorul

23 iulie 2022, 16:07

Peste 2 mii de susținători ai Marinei Tauber au adoptat o rezoluție prin care cer demisia procurorului general interimar

24 iulie 2022, 19:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram