Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

politic

Comuniștii, de partea lui Tauber! Au semnat, alături de colegii de la Șor, garanții personale pentru deputată

01 august 2022, ora 16:36
Distribuie:

Comuniștii și Partidul Șor pun cuvânt pentru Marina Tauber, ținută în arest în Penitenciarul 13. Deputații din fracțiunea Șor și cei din Blocul BCS au expediat în adresa Curții de Apel Chișinău garanții personale, în care dau asigurări că Tauber nu se va eschiva de la urmărirea penală. 

Comuniștii și cei de la PP Șor cer eliberarea imediată a deputatei din detenție preventivă. 

Scrisoarea a fost semnată de către deputații Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin, Oleg Reidman, Inga Sibova, Diana Caraman, Veaceslav Nigai, precum și de către colegii deputați ai Marinei Tauber din Partidul „Șor”: Denis Ulanov, Petru Jardan, Reghina Apostolova și Vadim Fotescu.

„În temeiul articolului 179 din Codul de procedura penală al Republicii Moldova, subsemnații, deputați în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XI-a, constituim prezenta garanție personală în favoarea învinuitului Marina Tauber, asumându-ne angajamentul că, prin autoritatea pe care o deținem, să garantăm respectarea de către învinuit a tuturor obligațiilor procesuale ce-i revin potrivit Codului de procedură penală al Republicii Moldova, în special prezentarea în fața organului de urmărire penală și a instanței de judecată la fiecare citare, respectarea normală a urmăririi penale și aflarea adevărului în prezenta cauza penală”, se arată în scrisoarea adresată Curții de Apel.

Deputații au mai scris că acuzațiile aduse Marinei Tauber sunt determinate de motive politice, arestarea acesteia fiind doar una dintre multiplele acțiuni de represiune îndreptate împotriva opoziției parlamentare.

„Solicitam eliberarea din arest preventiv a deputatului în Republica Moldova, Marina Tauber, cu aplicarea în privința acesteia a măsurii preventive sub formă de „garanție personală”, se mai arată în adresare.

Luni, 1 august, magistrații Curții de Apel Chișinău urmează să examineze recursul avocaților Marinei Tauber, care solicită eliberarea deputatei din penitenciarul 13. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram