Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

social

/FOTO/ Copiii refugiați din Ucraina se pot odihni gratuit la o tabără din Vadul lui Vodă. Biletele, oferite de MEC

02 august 2022, ora 13:08
Distribuie:

Copiii refugiați din Ucraina pot merge gratis la o tabără. În acest an, Ministerul Educației și Cercetării oferă suplimentar bilete gratuite la Tabăra de vară pentru copii ,,Perlele Nistrului” din orașul Vadul lui Vodă. Tabăra de odihnă va pune la dispoziţia copiilor cazare, alimentare de 4 ori pe zi, program educativ, cultural-artistic și sportiv. Toate activităţile vor fi ghidate de cadre didactice specializate, iar securitatea copiilor va fi asigurată de către administraţia taberei.

Astfel, copiii se vor putea odihni gratuit în următoarele perioade ale verii: 31 iulie - 9 august (schimbul I), 200 de copii; 11-20 august (schimbul II), 200 de copii; 22-31 august (schimbul III), 400 de copii.

Odihna copiilor în tabăra „Perlele Nistrului” din or. Vadul lui Vodă este organizată în coordonare cu Centrul Unic de Gestionare a Crizei, cu susținerea financiară din partea UNICEF Moldova, Fundației SOROS și Agenției Catholic Relief Services.

„Organizarea odihnei și întremării copiilor și adolescenților în perioada vacanței de vară este un factor important care contribuie la îmbunătăţirea stării de sănătate, prevenirea și combaterea diferitor forme de comportament antisocial, eliminarea stereotipurilor și cultivarea valorilor fundamentale într-o societate modernă”, subliniază MEC.

Autoritățile publice locale au depus eforturi în vederea creării unor condiții de trai mai bune pentru familiile refugiate, inclusiv pentru încadrarea copiilor în activităţile cultural-artistice, sportive și distractive în perioada vacanței de vară. Astfel, până în acest moment, în taberele de odihnă de pe teritoriul republicii s-au odihnit circa 180 de copii refugiați din Ucraina.

Ministerul Educației și Cercetării, în comun cu Organele locale de specialitate în domeniul învățământului, este preocupat de monitorizarea atentă a activității taberelor de odihnă, care s-au redeschis după doi ani de pandemie, de diversificarea programelor educaționale și de participarea unui număr mai mare de copii la odihna activă, astfel încât să beneficieze de vacanță plăcută și amintiri frumoase.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram