Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

social

Detalii noi de la MAEIE, despre autobuzul ars în Franța: „Compania de transport a pus la dispoziție un alt autocar”

27 iulie 2022, ora 17:44
Distribuie:

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a venit cu o reacție referitor la incendiul care a avut loc în Franța, cu implicarea unui autocar care transporta 62 de moldoveni din Portugalia în Republica Moldova. MAEIE confirmă că niciun pasager afla la bord nu a avut de suferit, iar prin intermediul filialei Crucii Roșii, conaționalii au fost cazați la un gimnaziu din localitatea unde s-a produs incendiul.

„MAEIE prin intermediul Consulatului general al R. Moldova la Nisa s-a autosesizat în legătură cu producerea în seara de 25 iulie a unui accident rutier cu implicarea unui autocar care circula pe rută regulată în Portugalia. Autoritățile franceze au informat autoritățile moldovene că urmare a accidentului toți cei 62 de moldoveni aflați la bord nu au avut de suferit. 

Misiunea noastră diplomatică a contact prioritar cu filiala Crucii roșii din regiunea dată pentru a le asigura cetățenilor noștri un loc de cazare și obiecte pe primă necesitate. În urma acțiunilor prompte toți pasagerii au fost cazați la un gimnaziu din localitate”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Totodată, acesta a precizat că, compania de transport care asigura ruta respectivă a pus la dispoziție un alt autocar care s-a pornit din România spre Franța pentru a prelua pasagerii și a-i aduce în Republica Moldova.

„MAEIE menționează că responsabilii de la Consulatul general de la Nisa sunt în contact permanent cu autoritățile și cetățenii noștri care au avut de suferit fiind disponibili de a întreprinde toate acțiunile consulare care se impun”, a mai afirmat Daniel Vodă.

Reamintim că potrivit presei franceze, tragicul incident a avut loc luni, 25 iulie, pe șoseaua de centură Lyon. Potrivit informațiilor preliminare, incendiul ar fi pornit de la remorca autocarului, care din motive necunoscute a luat foc.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Un autocar cu 62 de moldoveni la bord, care venea din Portugalia, a luat foc pe o autostradă din Franța

27 iulie 2022, 16:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram