Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

economic

/DOC/ Peste 600.000 de lei pentru vizitele de lucru ale deputaților în doar trei luni: Cea mai scumpă deplasare

27 iulie 2022, ora 13:37
Distribuie:

Deputații Republicii Moldova au cheltuit 622,2 mii de lei pentru 20 de călătorii de serviciu peste hotare, în ultimele trei luni. Potrivit informației publicate de Parlament, cea mai scumpă călătorie a costat 129,8 mii de lei și a fost efectuată la Strasbourg, Franța, pentru participarea la Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), în perioada 25-30 aprilie.

Cea mai ieftină vizită a fost la București, România, pentru participarea la Forumul Sud-Est European, organizat de Parlamentul României, în perioada 25-26 mai.

O altă deplasare de serviciu a șase deputați la Strasbourg, Franța, în perioada 5-8 aprilie, a costat bugetul de stat 118,7 mii de lei. 

14,2 mii de lei au fost cheltuiți pentru o călătorie a deputatului BCS, Vasile Bolea, la Sankt-Petersburg, Federația Rusă, pentru participarea la Reuniunea Comisiei permanente AIP CSI pentru chestiuni juridice în perioada 11-15 aprilie.

Patru deputați au participat în perioada 13-16 aprilie, la cea de-a VIII-a Reuniune a CCIE dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, iar pentru asta a fost nevoie de 31 de mii de lei.

5,8 mii de lei au fost luați din bugetul de stat pentru o vizită președintelui Parlamentului, Igor Grosu și a deputatului PAS, Lilian Carp, la Kiev, Ucraina, în perioada 3-5 mai.

Pentru participarea la Conferința Adunării Baltice și a Consiliului Baltic de Miniștri cu genericul „Educație, știință și inovații - cheia dezvoltării regionale durabile și prospere în Statele Baltice”, în perioada 12-14 mai 2022, la Riga, Letonia, au fost cheltuiți 16,4 mii de lei.

Doi deputați s-au deplasat la Sofia, Republica Bulgaria, pentru participarea la Reuniunea Comitetului Parlamentar al Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene, în perioada 16-18 mai. Pentru aceasta, a fost nevoie de 26,8 mii de lei.

Pentru o vizită de lucru a patru deputați la Parlamentul României la București, în perioada 16-18 mai, au fost cheltuiți 11,4 mii de lei. Iar o deplasare a 15 deputați la Iași, la invitația Senatului României, în perioada 19-20 mai, a costat bugetul de stat 23,2 mii de lei.

Deputatul PAS, Radu Marian, a efectuat o vizită de lucru la Vilnius, Lituania, pentru a participa la Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a OTAN, în perioada 27-30 mai 2022. Pentru călătorie, a fost nevoie de 15,1 mii de lei.

Alți 16 mii de lei au fost cheltuiți pentru o vizită la Stockholm, Suedia, pentru participarea la Conferința „Stockholm+50”, dedicată Zilei Mondiale a Mediului, organizată sub patronajul Programului Organizației Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), în perioada 31 mai - 4 iunie.

Pentru o deplasare a doi deputați la Ankara și Istanbul, la Marea Adunare Națională a Republicii Turcia, în perioada 8-11 iunie, a fost nevoie de 33,9 mii de lei.

Deputata PAS, Olesea Stamate, a călătorit la Bruxelles, Belgia, pentru participarea la Conferința „Susținem Republica Moldova în pașii de pe drumul European: Reușite și provocări ale reformei în justiție”, în perioada 19-22 iunie, iar vizita de lucru a costat 30,4 mii de lei.

O deplasare la Riga, Letonia, pentru participarea la cel de-al doilea Forum parlamentar al Inițiativei celor Trei Mări (I3M) în perioada 20-22 iunie, a costat bugetul de stat 22,7 mii de lei.

125,1 mii de lei au fost cheltuiți pentru vizita de lucru a trei deputați la Strasbourg, Franța, pentru participarea la Sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), în perioada 19-25 iunie.

Pentru patru deplasări de serviciu, cheltuielile au fost suportate de către organizatori. Este vorba despre o vizită la Leipzig, Germania, pentru participarea la Conferința internațională Volkshochscultag 2022, în perioada 19- 25 iunie, la Vilnius, o deplasare la Vilnius, la Seimas-ul Republicii Lituania, în perioada 12-15 iunie, o călătorie în România, în municipiul Moinești, în perioada 2-3 iunie și o vizită de lucru a doi deputați la Tirana, Albania, în contextul pregătirii procesului de evaluare externă extraordinară a judecătorilor și procurorilor, în perioada 2-7 mai.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/DOC/ Banii cheltuiți de Maia Sandu în ultimele cinci vizite peste hotare: Zero lei pentru deplasarea în Ucraina

04 iulie 2022, 16:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram