Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

social

/DOC/ SIS cere blocarea unui alt site web care ar promova informații ce incită la ură și război

02 august 2022, ora 10:20
Distribuie:

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova informează că a solicitat blocarea unui site web care promovează informații false care incită la ură și război, în condițiile stării de urgență. Mai exact, este vorba despre rețeaua globală Internet web site, cu adresa: https://svpressa.ru

„În conformitate cu pct. 26-28 din Dispoziția nr. 1 din 24 februarie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în procesul de colectare de date despre surse cu conținut online care promovează informații false, în domeniul ce afectează securitatea națională a fost identificat în rețeaua globală Internet web site, cu adresa: https://svpressa.ru, care la data de 31 iulie curent, a publicat un material jurnalistic cu denumirea sugestivă: „Кишинев и Бухарест готовятся объявить Тирасполю войну” subtitlu: „Зачем Молдавия хочет прекратить миротворческую операцию на Днестрe””, precizează SIS.

Prin urmare, SIS a stabilit că, atât titlul materialului cât și unele teze enunțate în cadrul articolului reflectă unilateral opinii în susținerea și promovarea agresiunii militare contra Ucrainei precum și anumite informații de natură falsă menite prin propagarea războiului să afecteze securitatea națională.

Sis by Nadia on Scribd

TV8.md reamintește că de la începutul războiului în Ucraina, SIS a blocat mai multe surse media, din motiv că ar promova informații care incită la ură și război.

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate pe 26 februarie, un ordin ce prevede blocarea a două surse cu conținut online, promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență. Este vorba de www.sputnik.md și www.gagauznews.md. Ulterior, un alt ordin a fost semnat la fel pe 26 februarie curent, prin care se cere sistarea activității portalului www.ehomd.info. 

Tot de la începutul războiului în Ucraina, a fost blocat și site-ul web www.rta.md.. Motivul ar fi fost același, distribuirea materialelor care reflectă opinii de justificare a războiului din Ucraina

După ce fostul deputat Iurie Roșca a postat pe internet un filmuleț video unde i-a îndemnat pe moldoveni să se roage pentru victoria Rusiei în Războiul din Ucraina, SIS a emis un ordin prin care a blocat sursele cu conținut online: flux.md; iurierosca.md și rosca.md, pentru că ar promova informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență.

Serviciul de Informații și Securitate îndeamnă cetățenii să se informeze din surse oficiale și veridice și să evite articolele/informațiile false ce conțin limbaj care incită la ură și/sau violență. În cazul în care ați sesizat o informație ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență, cetățenii sunt îndemnați să o raporteze pe acest link.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Avertizare SIS: Pedepsele prevăzute pentru persoanele care incită la război

09 martie 2022, 10:03

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram