Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

politic

/DOC/ Socialistul Vlad Batrîncea ar putea rămâne fără avere și mandatul de deputat: Ce a constatat ANI

Foto: Parlament
01 august 2022, ora 20:35
Distribuie:

Socialistul Vlad Batrîncea ar putea rămâne fără mandatul de deputat în Parlament, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în care este indicată existența unei diferențe substanțiale nejustificate între venituri obținute și cheltuieli în sumă de 713 924 de lei. Prin urmare vicepreședinte Parlamentului ar putea rămâne și fără bani, după ce Autoritatea va iniția procedura de încasare în folosul statului a averii nejustificate.

Potrivit actului de constatare, sumar ar fi fost obținută de către deputat în urma încheierii unei tranzacții în privința unui apartament în anul 2019.

„Se constată existența la data de 30.08.2019, a diferenței substanțiale nejustificate, între veniturile obținute și cheltuielile realizate, pe de o parte, și averea dobândită, pe de altă parte, de către dl Batrîncea Vlad, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, în mărime de 713 924 de lei. 

Se decade dl Vlad Batrîncea, din dreptul de a mai exercita mandat de deputat, precum și orice altă funcție de demnitate publică, cu excepția altor funcții elective, pe o perioadă de trei ani de la data încetării mandatului sau de la data rămânerii definitive a actului de constatare ori de la data rămânerii definitive și irevocabilă a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate, cu înregistrare a mențiunii în Registrul de Stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică” se arată în actul de constatare al ANI.

Prin urmare, deputatul Vlad Batrîncea poate contesta actul în termen de 30 de zile de la Curtea de Apel Chișinău.

Am încercat să luăm legătura cu Vlad Batrîncea pentru a ne oferi mai multe informații, însă nu ne-a răspuns la telefon.

TV8.md reamintește că potrivit declarației, din 2021, Batrîncea a încasat un salariu de la Parlament în valoare totală de 242 629 de lei, adică circa 20 de mii de lei pe lună.

Tot atunci a declarat un apartament pe care l-a achiziționat în 2019 cu 890 000 de lei, dar nu a indicat și suprafața imobilului. Potrivit declarației de avere, secretarul executiv al PSRM nu deținea terenuri, mașini și nici conturi bancare.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/DOC/ Averea socialistului Vlad Batrîncea: Declară că trăiește doar din salariu și are datorii la bancă

31 martie 2022, 10:03

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram