Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

politic

/VIDEO/ Dodon rămâne în arest la domiciliu: Are interdicția de a comunica cu alte persoane, cu excepția celor din familie

30 iulie 2022, ora 09:35
Distribuie:

Fostul președinte Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Magistrații Curții de Apel au respins vineri, 29 iulie, recursul avocaților acestuia și a admis parțial recursul procurorilor. Prin urmare, fostul șef de stat are interdicția de a comunica cu alte persoane, cu excepția membrilor familiei.

„Magistrații Curții de Apel au declarat, după deliberări de mai mult de 2 ore, că mențin arestul meu la domiciliu în aceleași condiții, fără interzicerea de a comunica cu presa și cu orice persoane, cu excepția persoanelor vizate în dosar. Luni ne va fi prezentat dispozitivul (decizia) judecății, pe care îl vom face public și vom veni cu comentarii suplimentare despre presiunile ilegale și jocurile politice ale procurorilor”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după decizia magistraților.

TV8.md reamintește că socialistul Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Amintim că pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. Potrivit Procuraturii, descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Persoanele vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar una dintre ele „a încercat să distrugă probe prin înghițire”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru fostul președinte al țării, Igor Dodon! Procurorii vor contesta decizia

21 iulie 2022, 09:07

/VIDEO/ Detalii de la procuror, despre cazul Dodon: Doi complici ar fi plecat din țară. „Probele confirmă implicarea”

20 iulie 2022, 12:07

/VIDEO/ Cum arată celula în care a stat Dodon: Este pentru două persoane, dar a stat de unul singur

02 iulie 2022, 20:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram