Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

social

Doi bărbați, printre care un fost angajat al INSP, trimiți în judecată pentru contrabandă cu țigări: Unde le-au ascuns

Foto simbol
29 iulie 2022, ora 15:30
Distribuie:

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a doi chișinăuieni, care în iulie 2021 au încercat să scoată din țară, peste 60.000 țigări, cu valoarea de peste 113.000 lei. Potrivit procurorilor, unul din ei este fost angajat al Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) care figurează în calitate de organizator al infracțiunii, precum și executorul tentativei de contrabandă cu țigări.

Ilegalitate a fost descoperită de către inspectorii vamali în timpul controlului automobilului. Mai exact, șoferul un bărbat în vârstă de 35 de ani s-a prezentat la postul vamal Leușeni și a declarat că transportă patru pasageri spre Germania, în automobilul pe care-l conducea, cu numere din Lituania și nu are nimic de declarat.

În urma verificărilor, inspectorii vamali i-au deconspirat încercarea acestuia de a organiza infracțiunea de contrabandă.

„Cele patru mărci de țigări erau ascunse în podeaua și portbagajul automobilului. Acestea au fost indisponibilizate, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra automobilului folosit la comiterea infracțiunii, a fost aplicat sechestru, în vederea ulterioarei confiscări, în folosul statului”, precizează PCCOCS.

Cel de-al doilea învinuit, un bărbat de 29 de ani, a avut rolul de organizator al infracțiunii, iar în acea perioadă era angajat al Inspectoratului Național de Securitate Publică. Acesta, de comun cu un alt complice (care este investigat în continuare), supravegheau de la distanță, din alt automobil, parcursul pe traseu al automobilului primului învinuit, precum și acțiunile acestuia în vamă.

Potrivit legii penale, contrabanda se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, figuranții din dosare se prevalează de prezumția nevinovăției.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram