Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

social

Dosarul mitei de 500.000 de lei a fost trimis în judecată: Banii, ceruți de un ofițer al IP Botanica și 2 complici

03 august 2022, ora 10:30
Distribuie:

Dosarul mitei de jumătate de milion de lei, cerută de un ofițer al Inspectoratului de Poliției Botanica și complicii săi pentru rezolvarea unui dosar inițiat pentru comercializarea de droguri, a fost transmis în judecată.

În luna mai, ca urmare a acțiunilor de urmărire penală și de investigație desfășurate, ofițerii CNA și SIS, sub conducerea procurorilor anticorupție, au fost reținute trei persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de trafic de influență în proporții deosebit de mari. 

Cei trei, printre care un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Botanica, ar fi primit, prin estorcare, suma de jumătate de milion de lei de la un bărbat, reținut anterior pentru trafic de substanțe narcotice.

Potrivit datelor anchetei, banii ar fi fost transmiși pentru rezolvarea dosarului și coruperea persoanelor publice din cadrul organului de urmărire penală, în gestiunea căruia se afla cauza.

Inițial, în privința celor trei persoane reținute a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv. Având în vedere faptul că unul dintre învinuiți a colaborat cu ancheta în privința acestuia a fost aplicată o măsură preventivă non-privativă de libertate, pe când în privința celorlalți doi învinuiți, a fost aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 de zile.

În rezultatul examinării recursului înaintat de partea apărării împotriva mandatului de arest preventiv, magistrații Curții de Apel Chișinău, au decis menținerea arestului preventiv în privința unuia dintre cei doi, pe când în privința altuia a fost înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu, pe un termen de 30 de zile, deși ambilor învinuiți li s-au incriminat aceeași faptă infracțională.

Totodată, la demersul procurorilor anticorupție, cu autorizarea judecătorului de instrucție, în vederea reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune, precum și în vederea eventualei confiscări speciale, a fost aplicat sechestru pe mijlocul de transport, ce îi aparține unuia dintre învinuiți. La fel, a fost aplicat sechestru asupra mijloacelor bănești, depistate și ridicate în cadrul percheziției efectuate la domiciliul unuia dintre învinuiți, în sumă totală de 8.901,23 lei.

Au cerut aproape jumătate de milion de lei pentru a rezolva un dosar, dar au ajuns să fie reținuți

21 mai 2022, 16:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram