Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

social

/VIDEO/ Droguri de peste 3,5 mln de lei, livrate la câțiva kilometri de hotarul Ucrainei: Scopul - punerea în vânzare în Moldova

29 iulie 2022, ora 13:43
Distribuie:

Oamenii legii au destructurat un grup criminal organizat, specializat în trafic de droguri din Ucraina, de la care au ridicat peste 5,5 kilograme de droguri tip PVP, care pe piața neagră valorează circa 3,5 milioane de lei. Au fost plasate în arest preventiv cinci persoane cu vârstele între 25 - 32 de ani, printre care și o ucraineancă.

Cei cinci reținuți sunt trei bărbați din Moldova și două femei - una din Ucraina și una din Moldova. Arestul a fost aplicat pentru un termen de 30 de zile.

Membrii grupului din Ucraina cu rol de curieri traversau ilegal frontiera de stat prin zona verde, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei. Ulterior, la o distanță maxim de 1-2 km de frontieră, plasau droguri 1-2 kg de droguri în ascunzișuri, iar prin intermediul administratorului magazinului cu activitate pe internet, le expediau altor membri ai grupului infracțional geolocațiile ascunzișurilor. 

Aceștia din Capitală se deplasau la destinație cu automobilul și ridicau drogurile, ca ulterior în Chișinău să fie reambalate în cantități mai mici și deja puse în vânzare, în Moldova.

În unul din cazuri, în regiunea de sud a republicii, după ce a ridicat drogurile din ascunziș, atunci când a văzut doi angajați anti-drog ai Poliției, un membru al grupului a atentat la viața acestora și i-a tamponat cu bara de protecție a automobilului, în încercarea să nu fie oprit și tras la răspundere. Bănuitul a fost localizat și reținut, iar polițiștii au fost internați în instituție medicală și supuși  intervențiilor chirurgicale.

Pe lângă drogurile ridicate, oamenii legii au ridicat de la percheziții mijloace accesorii și de comunicare pentru activitatea ilegală, inclusiv cântare electronice la scara mică, peste 2.500 de pliculețe pentru ambalarea drogurilor, 30 de pliculețe cu droguri, pachețele cu droguri, precum și peste 20.000 de lei care ar fi provenit din traficul de droguri și cartele bancare.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii aspectelor importante tragerii la răspundere penală a bănuiților și identificării altor membri ai grupului infracțional.

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram