Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

social

/VIDEO/ Emoționant! Mai mulți moldoveni îi roagă pe cei dragi să revină acasă. Sandu: „Pune umărul la schimbarea în țara ta”

01 august 2022, ora 17:33
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj conaționalilor din diasporă care doresc să revină cu traiul acasă, ca urmare a adoptării de către Parlament a legii care îi va scuti pe aceștia de mai multe taxe. Într-un video publicat de șefa statului, mai mulți cetățeni au spus cât de mult își doresc ca cei dragi să revină acasă.

„Moldovenii trăiesc în toate țările lumii. Cei plecați au luat cu ei amintiri și tradiții și au recreat un colț de Moldovă acolo unde s-au stabilit cu traiul. Poate că le lipsește mirosul iernii, gustul fructelor, corovaticul de duminica mare, sigur le lipsesc cei dragi”, a spus președinta.

„Acum, revenirea acasă devine mai simplă. Parlamentul a votat în lectură finală inițiativa mea legislativă, care îi va scuti pe cei care revin cu traiul în Republica Moldova de taxe pentru introducerea în țară a obiectelor de uz personal și a unui mijloc de transport”, a precizat șefa statului. 

Ea a menționat că Republica Moldova se schimbă: „Cetățenii au ales calea dezvoltării după model european. Războiul se va termina, iar noi vom continua să construim o Moldovă mai bună pentru oameni. Cine, dacă nu noi?”, a declarat Sandu.

De asemenea, șefa statului a venit și cu un îndemn către cetățeni. 

„Pune umărul la schimbarea în țara ta. Te așteptăm acasă!”, este apelul președintei Maia Sandu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Satele Moldovei rămân fără oameni, iar țara fără populație: Tot mai mulți tineri aleg să plece peste hotare

09 iunie 2022, 18:06

Inițiativa președintei Maia Sandu, privind încurajarea revenirii diasporei în țară, votată în prima lectură de Parlament

15 iulie 2022, 16:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram