Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

social

/VIDEO/ Fosta notară a lui Plahotniuc, Olga Bondarciuc, rămâne în Penitenciarul 13: Magistrații au respins cererea avocaților

29 iulie 2022, ora 17:26
Distribuie:

Olga Bondarciuc, fosta notară a lui Vladimir Plahotniuc, își va petrece următoarele zile în Penitenciarul nr. 13. Magistrații Judecătoriei Ciocana au respins demersul avocaților cu privire la schimbarea măsurii preventive de arest. Prin urmare, fosta notară va sta în închisoare până pe 14 august. 

Avocații acesteia au declarat pentru echipa TV8 că vor contesta decizia la Curtea de Apel în decurs de 30 de zile.

Olga Bondarciuc a fost extrădată, joi, 14 iulie, din orașul Bruxelles, Regatul Belgiei, de către angajații Direcției cooperare polițienească internațională a IGP. Aceasta este acuzată de comiterea cu bună-știință a acțiunilor care au asigurat traducerea și legalizarea actelor necesare elementelor din schema denumită generic „frauda bancară”; infracțiuni de fals în acte publice; depunerea declarațiilor mincinoase în fața autorității de investigație, inclusiv prin ascunderea de la oamenii legii a unor acțiuni notariale cu privire la unele companii nerezidente ale organizației criminale, prin care ar fi fost spălați banii din „frauda bancară”; de asemenea, persoana învinuită a creat artificial probe acuzatoare prin falsificarea unor acte notariale”. 

Fosta notară era anunțată în căutare internațională pe canalele Interpol pentru arest și extrădare, iar la solicitarea Inspectoratului de poliție Centru al DP municipiului Chișinăua fost predată inițiatorului căutării în incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

Cu doar o zi înainte de a fi extrădată, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat aplicarea sancțiunii disciplinare sub formă de retragere a licenței notarului în privința acesteia. Litvinenco a motivat aplicarea sancțiunii disciplinare ca urmare a „toleranței zero în raport cu comportamentul iresponsabil”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Fosta notară a lui Plahotniuc, Olga Bondarciuc, dată în căutare de Interpol, a fost extrădată în Moldova din Bruxelles

14 iulie 2022, 21:07

Bondarciuc, extrădată la solicitarea sa? Avocat: „Dorește să colaboreze cu organul de anchetă, va face declarații”

15 iulie 2022, 18:07

Detalii de la PCCOCS: Olga Bondarciuc, fosta notară a lui Plahotniuc, audiată. Ce învinuiri i-au înaintat procurorii

15 iulie 2022, 08:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram