Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

externe

Franța se pregătește pentru un nou val de căldură: Temperaturile prognozate de meteorologi

Foto: Hepta
30 iulie 2022, ora 19:11
Distribuie:

Franța va trece printr-un alt val de căldură de luni. Potrivit meteorologilor Météo-France, temperaturile vor ajunge până la aproximativ 40 de grade Celsius. Acesta va fi al treilea val de caniculă din Franța din acest an și vine la foarte puțin după încheierea ultimului, scrie Libertatea.

„După un scurt moment de repaus, săptămâna aceasta, în mare parte a țării, temperaturile cresc din nou în acest weekend”, a transmis Météo-France pentru AFP. 

„Un nou val de căldură se instalează în Franța, cu temperaturi care pot depăși 35°C de luni la sud de Bordeaux-Lyon”, au mai precizat meteorologii. Potrivit prognozei, valul de căldură ar putea persista câteva zile în sud-est, deși a adăugat că există „incertitudine” în ceea ce privește condițiile meteo după miercuri. 

Temperaturile maxime în primele trei zile ale săptămânii ar putea urca la 36 – 39°C în jurul văii Ronului și în sud-vest, marți. 

Maxime de 38°C sunt estimate miercuri în est, întinzându-se din Alsacia până în regiunea Lyon. La Paris, temperaturile vor ajunge la 30-34°C. 

Franța a cunoscut unul dintre cele mai timpurii valuri de căldură din istoria recentă în iunie și iese dintr-un al doilea care a durat între 12 și 25 iulie. 

Cel mai recent eveniment meteorologic extrem a fost „al treilea ca intensitate” și „al cincilea ca durată” din 1947, potrivit site-ului Météo-France.

Potrivit specialiștilor, 45 de valuri de căldură au fost înregistrate după 1947, dintre care trei au avut loc în acest an.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram