Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

politic

Ghimpu, despre dosarele lui Dodon și Tauber: „Sper că e cu probe. Ajunge să ne jucăm de-a reținerile televizate”

27 iulie 2022, ora 08:00
Distribuie:

Mihai Ghimpu își dorește ca dosarele fostului președinte de stat, Igor Dodon și a deputatei Partidului Politic „Șor”, Marinei Tauber, să fie cu probe, iar reținerea să fie demonstrată în instanța de judecată. Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), a declarat în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8, că aceste show-uri televizate ar trebuie să fie încheiate.

„Marina Tauber a fost reținută și vreau să cred că, cei care se ocupă de acest dosar au probe. Ajunge să ne jucăm de-a reținerile televizate. Acestea sunt show-uri și asta convine puterii... Dacă sunt aceste probe înseamnă ca trebuie trasă la răspundere și nu numai ea... Cel mai mulți din furtul miliardului au suferit oamenii nevoiași. Îmi doresc să fie cu probe, reținerea să fie demonstrată în instanța de judecată și dacă vom ajunge să fie sentința, să fie demonstrat că a încălcat legea”, a precizat Ghimpu.

Cât despre Dodon, Ghimpu i-a prezis soarta pe care o merită - la pușcărie. Totodată, acesta a mai precizat că cunoaște careva detalii, pentru care merită să fie închis Igor Dodon.

„Eu cred că soarta va fi cea, pe care o merită. Ce semeni aceea mănânci. El tot timpul a mers pe lupta lui politică, acest scop l-a urmărit. Va ajunge acolo unde trebuie să ajungă astfel de oameni care cred că totul li se permite. La pușcărie trebuie să se ducă. Nu sunt procuror și nu stau cu dosarul în față, dar câte ceva știu și cred că sunt de ajuns ca să stea la pușcărie. Est omul care a căutat această pușcărie, crezând că va trece pe lângă ea, dar uite că s-au deschis porțile și pentru el”, a mai spus Ghimpu.

Președintele de onoare al PL a spus că îi pare rău că a fost implicată și soția lui Dodon în acest dosar.

„Eu cred că nu trebuia să implice soția, trebuia să fie bărbat până la capăt și să se gândească la soție și copii. Soția e mamă, care are copii, sunt niște lucruri aici. Dodon nu e doar socialist, e cel mai prorus om din Republica Moldova, el l-a depășit și pe Voronin”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram